ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η τεχνολογία της Lamborghini Asterion [vid]

Η ιταλική φίρμα έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει τον τρόπο λειτουργίας του υβριδικού συστήματος του πρωτότυπου Asterion…

Lamborghini Asterion LPI 910-4 - plug-in hybrid PHEV technologyTo πρωτότυπο Asterion είναι το πρώτο plug-in υβριδικό με τα σήματα της Lamborghini και σε αυτό θα βασιστεί ένα μοντέλο παραγωγής, καθώς και το επερχόμενο Urus, σύμφωνα με λεγόμενα του CEO της εταιρίας Stephan Winkelmann. Υπενθυμίζεται πως το Asterion διαθέτει V10 5.2 κινητήρα που συνδυάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες με συνδυασμένη ισχύ στα 910 PS.

Lamborghini Asterion Zero ModeΚατά την εκκίνηση το Asterion χρησιμοποιεί μόνο ηλεκτρική ενέργεια με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς. Όταν η ταχύτητα ξεπεράσει τα 50 km/h ενεργοποιείται ο V10 και η κίνηση μεταφέρεται και στους πίσω τροχούς. Πιέζοντας το μπουτόν «Zero» στο τιμόνι, ο V10 απενεργοποιείται και την κίνηση αναλαμβάνουν τα τρία ηλεκτρικά μοτέρ.

Lamborghini Asterion Sport ModeΣτην ηλεκτροκίνητη επιλογή η αυτονομία αρκεί για 50 km με ταχύτητα έως 125 km/h, ενώ στο πρόγραμμα Sport (από τον κόκκινο διακόπτη στο τιμόνι) ως φουλ υβριδικό επιταχύνει σε 3 sec για το 0-100 με τελική στα 320 km/h. Στην σύνθετη λειτουργία (V10 + 3 ηλεκτροκινητήρες) η μέση κατανάλωση είναι στα 4,2 lt/100 km και η εκπομπή στα 98 g CO2/km!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!