NEA

Υβριδικό «πρίζας» το νέο Audi R8

Audi-R8_V10_plus_2013_34543

To νέο Audi R8 θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο στη Γενεύη και θα διαθέτει plug-in υβριδική έκδοση, καθώς και την κλασική e-tron…

Μιλώντας στο σαλόνι του Παρισιού ο Ulrich Hackenberg, o υπεύθυνος στο τμήμα R&D της Audi, αποκάλυψη νέες πληροφορίες για τη 2η γενιά R8 που πιθανότατα θα κάνει πρεμιέρα στην Γενεύη, τον Μάρτιο, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν μέσα 2015. Σύμφωνα με τον Hackenberg, το νέο R8 θα έχει και plug-in υβριδική έκδοση η οποία θα βασίζεται στο σύστημα της Lamborghini Asterion (το τελευταίο βασίζεται στην πλατφόρμα του επόμενου R8).

Επίσης, θα υπάρξει και έκδοση R8 e-tron με αυτονομία που θα ξεπερνά τα 400 km. Πάντως, και τις δύο εκδόσεις θα τις μερικά χρόνια μετά το 2015, όταν και θα λανσαριστούν οι συμβατικές V8 4.2 και V10 5.2 εκδόσεις. Οι οποίες τελικά δεν θα συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο αλλά αποκλειστικά με διπλόδισκο 7άρι και την κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Όπως είχαμε γράψει, η φημολογία υπάρχει και είναι έντονη για τούρμπο V6 έκδοση (έτσι και αλλιώς μέχρι και η Ferrari ετοιμάζεται να ενδώσει), καθώς και για ντίζελ R8 TDI (περίπου το 2017, μαζί με το R8 Spyder) που θα υπενθυμίζει την υπεροχή της Audi στο Le Mans με πιθανούς υποψήφιους τους V8 4.0 ή V10 5.0 TDI. Στους επόμενους μήνες θα μάθουμε τι από όλα τα παραπάνω θα επαληθευτεί.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!