NEA

Νέο Toyota Avensis με ντίζελ BMW

Toyota-Avensis_2012_1000_9453

Η ιαπωνική εταιρία δοκιμάζει ήδη στους δρόμους μία ριζικά ανανεωμένη εκδοχή του Avensis η οποία πιθανότατα θα διαθέτει ντίζελ 1.600άρη από την BMW…

Το Toyota Avensis θα περάσει από μια ριζική ανανέωση ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα νέα Ford Mondeo και VW Passat. Το λανσάρισμά του στην ευρωπαϊκή αγορά προσδιορίζεται προς τα μέσα του 2015 (λογικά, μετά το ντεμπούτο του στη Γενεύη), με την σχεδίαση να περιλαμβάνει ένα εντελώς νέο εμπρός μέρος που θα συμβαδίζει με την πιο σύγχρονη αισθητική «X» του επίσης ανανεωμένου Yaris καθώς και του νέου Aygo. Στο εσωτερικό οι αλλαγές θα είναι μικρότερης έκτασης με έμφαση στην αναβάθιση των συστημάτων πολυμέσων.

Το σασί θα έχει διάφορες βελτιώσεις στην ανάρτηση και στο σύστημα διεύθυνσης ενώ κάτω από το καπό θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι γνωστοί ατμοσφαιρικοί βενζινοκινητήρες. Ωστόσο, οι ντίζελ των 2,0 και 2,2 lt θα αντικατασταθούν από νέα τετρακύλινδρα μηχανικά σύνολα της ΒΜW (διαβάστε εδώ για τη συνεργασία με την Toyota).

Ήδη το Toyota Verso είναι το πρώτο μοντέλο με γερμανικό κινητήρα, τον 1.6 D-4D που κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε στο νέο Avensis ώστε να αποκτήσει ανταγωνιστική ντίζελ έκδοση απέναντι στα νέα Ford Focus και VW Passat. Πάντως, από την στιγμή που υπάρχει το Prius, η Toyota δεν σχεδιάζει να λανσάρει αντίστοιχη υβριδική έκδοση και στην Ευρώπη θα εστιάσει στην γκάμα μοντέλων της, από το Auris και κάτω.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!