NEA

Γιατί η Porsche Macan αντιδρά περίεργα στο τεστ ταράνδου;

Oι δοκιμαστές του σουηδικού περιοδικού Teknikens Värld διαπίστωσαν μια κάπως περίεργη συμπεριφορά της Porsche Macan…

PORSCHE-MACAN-S-DIESEL-MOOSE-TEST-6Οι δοκιμαστές του σουηδικού περιοδικού Teknikens Värld -οι οποίοι σημειωτέων χρησιμοποιούν μια στάνταρ διάταξη για το συγκεκριμένο τεστ και δεν την προσαρμόζουν στο αυτοκίνητο- σημείωσαν μια περίεργη συμπεριφορά του SUV της Porsche. Το οποίο στην κίνηση επανόδου του στην αρχική του «λωρίδα» μπλοκάρει τον εμπρός αριστερό τροχό του (το δεξί όπως τον βλέπουμε στην οθόνη). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους Σουηδούς, να εισέρχεται στο αντίθετο ρεύμα και να προκύπτουν έτσι αυξημένοι κίνδυνοι.

Μάλιστα επανέλαβαν τη δοκιμή και με μια 2η Macan -και οι δύο ήταν Macan S Diesel- και τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια. Γεγονός που τους προβλημάσε, αφενος γιατί οι Porsche δεν αντιμετωπίζουν συνήθως κανένα πρόβλημα στη συγκεκριμένη δοκιμασία, απεναντίας τα πάνε εξαιρετικά καλά και γιατί SUV ανάλογης λογικής με τη Macan δεν παρουσίασαν καμία απολύτως αρρυθμία στη συμπεριφορά τους.

Η Porsche απάντησε πως η αντίδραση αυτή της Macan ήταν απόλυτα λογική και αναμενόμενη από τη στιγμή που διαθέτει το σύστημα Active Rollover Prevention (ARP- ενεργή προστασία ανατροπής). Το σύστημα διέγνωσε στη συγκεκριμένη περίπτωση κίνδυνο υπερστροφής, ανατροπής και ξε-ζανταρίσματος του συγκεκριμένου τροχού με αποτέλεσμα να τον φρενάρει επιλεκτικά για να αποφευχθούν αυτές οι συνέπειες. Επίσης οι Γερμανοί ισχυρίζονται πως αν η ταχύτητα ήταν πιο μικρή ή η γωνία του τιμονιού λιγότερο έντονη τότε θα αρκούσε απλά η επέμβαση του PSM (το ESP στην ορολογία της Porsche), αν βέβαια ήταν ενεργοποιημένο.

SMS==> Στο δεύτερο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε κι άλλα μοντέλα που προβλημάτισαν τους δοκιμαστές του Teknikens Värld με τη συμπεριφορά τους στο τεστ ταράνδου.

Με τη συνεργασία του carzine.gr

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!