NEA

52 εκατομμύρια ανακληθέντα οχήματα στις ΗΠΑ!

52-million-vehicles-recalled-in-the-us

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ένα στα πέντε αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ το 2014 κλήθηκαν για προληπτικό έλεγχο!

Οι ανακλήσεις και οι προληπτικοί έλεγχοι για διάφορα προϊόντα στις ΗΠΑ μπορούν να γίνου για ψύλλου πήδημα. Αυτή τη χρονιά όμως φαίνεται πως θα ξεπεραστεί κάθε προηγούμενο, μιας και έως τώρα έχουν κληθεί 52 εκ. «ύποπτα» οχήματα για έλεγχο. Και αν αναλογισθούμε πως ακόμη απομένουν δύο μήνες για να ολοκληρωθεί το 2014, τότε τα 30,8 εκ. που ανακλήθηκαν το 2004 ακούγονται …πολύ λίγα!

recall usa total 2014Το μεγαλύτερο φιάσκο που έχει ανοίξει τεράστια πληγή στην General Motors ήταν τον Φεβρουάριο όταν η αμερικανική εταιρία ανακοίνωσε την άμεση ανάκληση 800.000 Chevrolet Cobalt και Pontiac G5 λόγω προβλήματος στους διακόπτες εκκίνησης (μίζες). Για να φτάσουμε στο σήμερα με την GM να έχει προχωρήσει σε πρωτόγνωρη ανάκληση που ξεπερνά τα 30 εκ. σε όλον τον κόσμο κάνοντας το πρόβλημα της Toyota με το πεντάλ του γκαζιού να μοιάζει σαν τρίχα.

recall usa total 2014 aΚαι αυτό διότι έως τώρα η GM έχει αποδεχθεί επίσημα πως λόγω της ελαττωματικής μίζας σε διαφορετικά μοντέλα της εταιρίας, έχουν χάσει την ζωή τους 27 άνθρωποι. Η ελαττωματική μίζα έχει ως αποτέλεσμα το σβήσιμο του κινητήρα την ώρα που το αυτοκίνητο κινείται παραλύοντας την υποβοήθηση του τιμονιού και των φρένων (επίσης υπήρξαν περιπτώσεις όπου το τιμόνι κλείδωνε!).

Από εκεί και πέρα στην λίστα με τις μεγαλύτερες ανακλήσεις μπήκαν όσα αυτοκίνητα διέθεταν τους προβληματικούς αερόσακους της Takata, διάφορα Toyota με σειρά προβλημάτων, μέχρι και την πιο γελοία ανάκληση με την περίπτωση της Ferrari 458 Italia. Στις ΗΠΑ ανακλήθηκαν και οι ύποπτες Porsche GT3 (μέχρι και 9ενώ εκεί σημειώθηκε και η μικρότερη ανάκληση στον κόσμο που αφορούσε ένα Koenigsegg Agera S!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!