ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μεγαλύτερο σε όλα του το επόμενο Chevrolet Volt [vid]

Το νέο Chevrolet Volt που θα λανσαριστεί το νέο έτος θα έχει μεγαλύτερο 1.500άρη βενζινοκινητήρα και αυξημένης χωρητικότητας μπαταρίες…

NextGenVolt-3Το νέο Chevrolet Volt (σα να μιλάμε και για την επόμενη γενιά Opel Ampera) είναι έτοιμο και θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του τον Ιανουάριο, στην έκθεση αυτοκινήτου του Detroit. Η αμερικανική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα ένα σχετικό βίντεο που προλογίζει την μεγαλύτερη αυτονομία (+61 km) του συστήματος Voltec, με νέο 1.500άρη βενζινοκινητήρα (άμεση ψεκασμού, με EGR, σχέση συμπίεσης 12,5:1) σε ρόλο επαυξητικού μοτέρ (range extender) που αντικαθιστά τον προηγούμενο 1.400 cc.

NextGenVolt-6Νέα είναι και η συστοιχία των μπαταριών λιθίου-ιόντων της LG Chem με αυξημένη χωρητικότητα κατά 20%, ενώ παράλληλα έχει αυξηθεί και ο αριθμός των στοιχείων (288 αντί 192) με ταυτόχρονη μείωση βάρους (-13 kg). Γενικότερα, το σύστημα πρόωσης έχει γίνει αποδοτικότερο (5-12%) και ελαφρύτερο (-45kg) με διπλούς ηλεκτροκινητήρες για καλύτερες επιδόσεις και οικονομικότερη λειτουργία.

NextGenVolt-4Η εν σειρά υβριδική διάταξη που βασίζονται τα Chevrolet Volt/Opel Ampera (ενδιαφέρον έχει και του BMW i3) προσφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα καθώς ο βενζινοκινητήρας range-extender αυξάνει την αυτονομία και καθησυχάζει όταν αδειάσουν οι μπαταρίες. Στον αντίποδα, ο πολύπλοκος κύκλος απόδοσης δεν είναι και ο καλύτερος ενώ η πολύπλοκη κατασκευή ανεβάζει σημαντικά την τελική τιμή του προϊόντος/οχήματος.

SMS===> Προσοχή, λεξικό υψηλής τάσης!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Αγαπάτε το Caroto όσο και εμείς;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο ποιοτικό περιεχόμενο που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη στο έργο μας θα ήταν να απενεργοποιήσετε για το συγκεκριμένο ιστότοπο το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Η ομάδα του Caroto