ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

To Hyundai ix25 στην Ευρώπη;

hyundai_ix25Αν και αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται και πωλείται αποκλειστικά στην Κίνα, είναι πολύ πιθανό το 2017 να το δούμε και στις ευρωπαϊκές αγορές, σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές.

Ο λόγος είναι απλός. Η κατηγορία των μικρών SUV, στην οποία ανήκει, είναι ίσως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη της αγοράς. Στη γηραιά ήπειρο το πρώτο εξάμηνο του 2014 οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 89%, σύμφωνα με τη JATO Dynamics. Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουν φτάσει τις 500.000, ενώ το 2020 η ζήτηση θα ξεπερνά το ένα εκ. αυτοκίνητα ετησίως.

Ενδεικτικό είναι το Intrado, ένα πρωτότυπο όχημα της εταιρίας που έκανε την εμφάνισή του στη φετινή έκθεση της Γενεύης, δίνοντας το στίγμα ότι οι Κορεάτες σκέφτονται σοβαρά να καλύψουν το κενό στη συγκεκριμένη υποκατηγορία. Σύμφωνα, δε, με δηλώσεις ενός πρώην στελέχους της εταιρίας, δεν τίθεται θέμα για το αν αλλά για το πότε αυτό θα έρθει. Έτσι, μία έκδοση του ix25 με ευρωπαϊκές προδιαγραφές δείχνει να βρίσκεται υπό εξέταση, αφού οι όποιες μετατροπές θα κοστίζουν λιγότερο από την εξ αρχής σχεδίαση ενός νέου μοντέλου.

Ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει δήλωση του ίδιου στελέχους, που θέλει τη Hyundai να ετοιμάζει μία έκδοση του i20, με SUV εμφάνιση, για να καλύψει προσωρινά το κενό, Αυτή αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της την ερχόμενη άνοιξη.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!