ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Honda Connect: Νέο σύστημα ήχου & πληροφόρησης Honda Connect για την Ευρώπη

Honda Connect(1)

Το Honda Connect προσφέρει άνεση και συνδεσιμότητα εν κινήσει με ευρεία γκάμα λειτουργιών προβάλλεται σε οθόνη 7 ιντσών και στον στάνταρ εξοπλισμό στα Civic, Civic Tourer και CR-V το 2015…

Το Honda Connect που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού -Mondial de l‘Automobile- προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και συνδεσιμότητα εν κινήσει μέσα από μία ευρεία γκάμα λειτουργιών, οι οποίες προβάλλονται σε οθόνη 7 ιντσών. Στάνταρ εξοπλισμός, το σύστημα θα διατίθεται για πρώτη φορά από του χρόνου με τα μοντέλα Honda Civic, Civic Tourer και CR-V. Εύκολο και διαισθητικό στη χρήση, το Honda Connect τρέχει με λειτουργικό σύστημα Android 4.0.4, και υιοθετεί τη φιλοσοφία ενός smartphone με εντολές αφής. Η οθόνη διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις των χρηστών του. Οι χρήστες μπορούν να επιλέγουν από δύο διαφορετικά στυλ για εξατομικευμένη εμφάνιση, αλλά και έγχρωμα εικονίδια που κάνουν την πλοήγηση στα μενού της οθόνης αφής γρήγορη και απλή.

Honda Connect(2)Το Honda Connect προσφέρει στους εμπρός επιβάτες ταχεία πρόσβαση στα πάντα, από πληροφορίες οχήματος, κάμερα οπισθοπορείας και μουσική μέχρι συνδεσιμότητα Bluetooth για τα κινητά τους. Οι λειτουργίες του νέου συστήματος περιλαμβάνουν: πρόσβαση στο internet προ-εγκατεστημένες εφαρμογές, Honda App Center, προαιρετικό σύστημα πλοήγησης Garmin, audio: (CD προαιρετικό), AM/FM/DAB και ιντερνετικό ραδιόφωνο, διεπαφή τηλεφώνου και συνδεσιμότητα Bluetooth, κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές οδηγίες και μία σειρά πληροφοριών του οχήματος όπως χιλιομετρητή ταξιδιού, κατανάλωση καυσίμου και χρόνο ταξιδιού.
Στην άψογη λειτουργία του συντελεί ένας από τους ταχύτερους επεξεργαστές στην αγορά, ο NVIDIA Tegra 3 που είναι εξειδικευμένος για χρήση σε περιβάλλον αυτοκινήτου.

Συνδεσιμότητα Bluetooth και πρόσβαση στο internet
Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, το νέο σύστημα Honda Connect προσφέρει άριστη συνδεσιμότητα για ασφαλή επικοινωνία των κατόχων οχημάτων Honda κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Μέσω της τεχνολογίας Bluetooth, ο χρήστης συνδέει το smartphone του στο Hands Free σύστημα Τηλεφώνου του αυτοκινήτου και απολαμβάνει τη φιλοσοφία λειτουργίας ενός smartphone μέσω του Honda Connect.

Το Honda Connect είναι συμβατό με το Mirror Link που παρέχει συνδεσιμότητα μεταξύ του συστήματος και του smartphone του χρήστη – με την προϋπόθεση ότι είναι και αυτό συμβατό. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στο χρήστη να ‘προβάλλει’ την οθόνη του smartphone μέσω του Honda Connect και να έχει πρόσβαση στις smartphone εφαρμογές.

Με το Honda Connect μπορείτε επίσης να συνδεθείτε στο internet μέσω Smartphone WiFi tethering ή Mobile WiFi Router, και να απολαμβάνετε πλήρη πλοήγηση στο διαδίκτυο με την προϋπόθεση το αυτοκίνητο να είναι σταματημένο, ώστε να βρίσκετε τοπικές υπηρεσίες ή τοπόσημα που βρίσκονται στην περιοχή. Το σύστημα διατίθεται με μία γκάμα προ-εγκατεστημένων εφαρμογών και ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να κατεβάσει και άλλες εφαρμογές από το Honda App Center.

Προ-εγκατεστημένες Εφαρμογές – Aha
Το Honda Connect διατίθεται με προεγκατεστημένες εφαρμογές όπως η ‘Aha‘, που επιτρέπει άνετη πρόσβαση σε περιεχόμενο ώστε ο οδηγός να παραμένει συγκεντρωμένος στο δρόμο. Η Aha προσφέρει χιλιάδες σταθμούς μουσικής, βιβλιοθήκες τραγουδιών, νέα, podcasts, audio βιβλία, καθώς και τροφοδοσίες κοινωνικών μέσων δικτύωσης (social media news feeds) και τοπικές υπηρεσίες. Χάρη στην εύχρηστη, ενσωματωμένη διεπαφή, ο χρήστης μπορεί εύκολα και με ασφάλεια να βρίσκει τα πάντα, από το λογαριασμό του στο Twitter μέχρι ενημερωμένα δελτία καιρού. Η Aha περιλαμβάνει επίσης αναζητήσεις σημείων ενδιαφέροντος (Point of Interest), διευκολύνοντας τους χρήστες στον εντοπισμό των πλησιέστερων εστιατορίων ή ξενοδοχείων.

Προαιρετική Εφαρμογή – Garmin Navigation
Προαιρετικά, το βραβευμένο σύστημα πλοήγησης της Garmin θα διατίθεται πλήρως ενσωματωμένο στο Honda Connect. Οι αποθηκευμένοι χάρτες επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν πλοήγηση ακόμα και σε περιοχές χωρίς σήμα στο κινητό, ενώ εκατομμύρια σημεία ενδιαφέροντος διευκολύνουν τους χρήστες να βρίσκουν οτιδήποτε αναζητούν.

Στις ηχητικές οδηγίες στροφή-στροφή προστίθενται προηγμένες λειτουργίες καθοδήγησης που βοηθούν τους οδηγούς να κινούνται με άνεση ακόμα και σε δαιδαλώδεις οδικές συνθήκες. Η καθοδήγηση λωρίδας επισημαίνει την λωρίδα από την οποία ο οδηγός πρέπει να στρίψει, ενώ υποστηρίζεται και από φωτορεαλιστικές εικόνες οδικών κόμβων και διασταυρώσεων. Το σύστημα περιλαμβάνει οδηγίες για αποφυγή της κυκλοφοριακής συμφόρησης σε πραγματικό χρόνο, προειδοποιήσεις ορίων ταχύτητας, 3D απεικονίσεις κτιρίων, εικόνες τοπίων και οικολογική καθοδήγηση διαδρομής Eco Routing.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Αγαπάτε το Caroto όσο και εμείς;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο ποιοτικό περιεχόμενο που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη στο έργο μας θα ήταν να απενεργοποιήσετε για το συγκεκριμένο ιστότοπο το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Η ομάδα του Caroto