NEA

Μηδέν αστέρια για το Datsun Go!

Το είδαμε και αυτό, ένα αυτοκίνητο που σε δοκιμές πρόσκρουσης κατάφερε να μην πάρει ούτε ένα αστέρι!

GlobalNCAP-Crashtest-Datsun-Go-1Τo Datsun Gο -το αυτοκίνητο που πουλά η εταιρεία χαμηλού κόστους της Nissan σε αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Ινδία- πήρε μηδέν αστέρια στα crash test του Global NCAP. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Global NCAP Max Mosley θεωρεί πως πρόκειται για ένα άκρως επικίνδυνο αυτοκίνητο και έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ομίλου Renault Nissan Carlos Ghosn ζητώντας του την άμεση απόσυρση του Datsun Go, τόσο από την ινδική όσο και από τις άλλες αγορές στις οποίες διατίθεται.

Suzuki-Maruti-Swift-crash-testΤο πόρισμα των δοκιμών πρόσκρουσης έδειξε πως το αμάξωμά του Datsun Go κατέρρευσε κυριολεκτικά, ενώ τα ανδρείκελα δέχθηκαν τόσο υψηλές δυνάμεις που συνέπειά τους θα ήταν είτε ο πολύ σοβαρός τραυματισμός τους είτε ακόμα και ο θάνατός τους. Ενδεικτικό για την κακή δομή του αμαξώματος είναι ότι σύμφωνα με τους ειδικούς του οργανισμού ακόμα και η προσθήκη αερόσακων δεν θα μπορούσε να παρέχει επιπλέον προστασία στους επιβαίνοντες.

Αξίζει να σημειωθεί πως απογοητευτικό ήταν επίσης ένα άλλο low badget μοντέλο, το Suzuki Maruti Swift (το βλέπετε στην ακριβώς από πάνω εικόνα), ενώ υπενθυμίζεται πως το ευρωπαϊκο Celerio πάτωσε και στις πρόσφατες δοκιμές του Euro NCAP.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!