ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ανανεωμένα Toyota Prius C και V [vid]

Ο λόγος για την απέναντι μεριά του Ατλαντικού, όπου με αφορμή την έκθεση του Los Angeles η Toyota παρουσιάζει τις εξελίξεις στη γκάμα των υβριδικών της μοντέλων.

2015 Toyota Prius vΞεκινώντας από το Prius V, πρόκειται ουσιαστικά για την αμερικάνικη έκδοση του Prius+, που πριν από λίγους μήνες δέχτηκε το αντίστοιχο, αναζωογονητικό facelift στην Ευρώπη. Εμφανισιακά δείχνει πιο επιθετικό, με επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, μάσκα και φώτα. Στο εσωτερικό του πάλι διαθέτει νέα καθίσματα και ένα καινούριο infotainment σύστημα με οθόνη 6,1 ιντσών. Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά μέρη, ο κινητήρας κύκλου Atkinson των 1.8 λίτρων παραμένει ως έχει, όπως και ο ηλεκτροκινητήρας, προσφέροντας συνολική απόδοση 134 ίππων.

2015 Toyota Prius cΣε ο,τι αφορά το Prius C, πρόκειται για μία μικρότερη σε διαστάσεις και τιμή έκδοση που δεν διατίθεται στην Ευρώπη, μιας που εδώ έχουμε το Yaris Hybrid. Και αυτό λοιπόν δέχτηκε ορισμένες αλλαγές που εστιάζονται στη μάσκα μπροστά, στον προφυλακτήρα και στα φώτα τεχνολογίας LED. Στο χρωματολόγιο έχουν προστεθεί ορισμένοι νέοι χρωματισμοί, ενώ μικροαλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό, στα χρησιμοποιούμενα κυρίως υλικά. Αντίστοιχα και εδώ, το υβριδικό σύστημα δεν έχει δεχτεί αλλαγές, διατηρώντας το βενζινοκινητήρα των 1,5 λίτρων και τον ανάλογο ηλεκτροκινητήρα, συνολικής απόδοσης 99 ίππων.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!