NEA

Volkswagen Golf SportWagen HyMotion με ενεργειακές κυψέλες [vid]

Το πρωτότυπο SportWagen θα αποτελέσει πεδίο έρευνας και εξέλιξης για την μελλοντική παραγωγή μίας πλατφόρμας fuel cell στην οποία θα βασιστούν διάφορα μοντέλα…

VW-HyMotion-Golf-Passat (1)Αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει την έκθεση του Λος Άντζελες, τότε αυτό δεν είναι άλλο από το ενδιαφέρον της αυτοκινητοβιομηχανίας προς την τεχνολογία των ενεργειακών κυψελών. Έτσι, δίπλα στο πρωτότυπο Audi Α7 H-Tron (δίχως να ξεχνάμε τα αντίστοιχα μοντέλα των Honda και Toyota), η VW παρουσιάζει μία πιο light εκδοχή (δίχως πίσω ηλεκτροκινητήρες και τετρακίνηση) με κυψέλες.

VW-HyMotion-Golf-PassatΗ οποία συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 136kW που εξασφαλίζει επιτάχυνση σε 10 sec για το 0-100. Το υδρογόνο αποθηκεύεται στα 700 bar σε τέσσερις δεξαμενές στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου προσφέροντας αυτονομία περίπου 500 km με ένα ανεφοδιασμό (που διαρκεί 3 min). Επίσης, υπάρχει λειτουργία ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση ώστε να επαναφορτίζεται μία μπαταρία λιθίου-ιόντων που προέρχεται από το e-Golf.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!