NEA

Έτοιμο το Toyota Mirai με κυψέλες καυσίμου [vid]

Ο πρόεδρος της Toyota Akio Toyoda παρουσιάζει στο παραπάνω βίντεο το νέο μοντέλο με κυψέλες καυσίμου που θα θέσει νέα δεδομένα στην αυτοκίνηση…

2015 Toyota Mirai (3)Ταυτόχρονα με την αποκάλυψη του πρωτότυπου Honda FCV, η Toyota παρουσιάζει το νέο της μοντέλο με κυψέλες καυσίμου (fuel cells) που τελικά ονομάζεται Mirai (στα ιαπωνικά σημαίνει «μέλλον») και σύμφωνα με τους ειδικούς της εταιρίας θα φέρει τόσο μεγάλη επανάσταση, όπως έκανε το Prius στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

2015 Toyota Mirai (2)Με μήκος 4,87 μέτρα και ισχύς ηλεκτροκινητήρα στους 136 PS, το Toyota Mirai (που είχε παρουσιαστεί ως πρωτότυπο FCV) θα λανσαριστεί από αύριο στην αγορά της Ιαπωνίας (τιμή περίπου στα 48.500€, για τις ΗΠΑ και Ευρώπη αναμένεται) και ανεφοδιάζεται με υδρογόνο, το οποίο αποθηκεύεται σε δύο δεξαμενές υπό πίεση 70 MPa (ή 700 bar όπως και στο Honda FCV και καταναλώνεται από τις κυψέλες για να παραχθεί ηλεκτρική ενέργεια. Δείτε εδώ ένα αναλυτικό εικονογράφημα με τον τρόπο λειτουργίας ενός οχήματος fuel cell.

2015 Toyota Mirai (1)Η Toyota τονίζει δύο σημαντικά γεγονότα/πλεονεκτήματα απέναντι στα ηλεκτρικά μπαταριοκίνητα: την μεγάλη αυτονομία που ξεπερνά τα 480 km, καθώς και τον χρόνο ανεφοδιασμού που δεν ξεπερνά τα 3 min. Επειδή δεν μπορεί να είναι όλα τόσο ρόδινα, όσο ακούγονται, καθοριστικό ρόλο στην απήχηση των fuel cells θα λάβει το δίκτυο ανεφοδιασμού με υδρογόνο που για την ώρα περιορίζεται σε σημειακές περιοχές (π.χ. πόλεις της Γερμανίας, Ιαπωνίας, στην Καλιφόρνια).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!