ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Volvo, νέας γενιάς τρικύλινδροι τούρμπο Euro 7 εως 180 ίππους!

Volvo Drive-E 3-cylinder engine

Η σουηδική εταιρία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στη φάση εξέλιξης ενός νέου, τρικύλινδρου συνόλου της σειράς κινητήρων Drive-E, το οποίο θα φτάνει σε απόδοση τους 180 ίππους.

Η αποκάλυψη αυτή ήταν αρκετά λακωνική, αφού δεν περιείχε ιδιαίτερες λεπτομέρειες και τεχνικά στοιχεία γύρω από το εν λόγω σύνολο. Παρόλα αυτά, ανέφερε ότι θα παράγεται σε διάφορες εκδόσεις ισχύος, η ισχυρότερη εξ αυτών θα αποδίδει περίπου 180 ίππους. Ο κινητήρας αυτός θα εξοπλίσει τα μικρά και μεσαία μοντέλα της Volvo, όπως τα S60 και V60. Θα πληρεί μάλιστα τις ιδιαίτερα αυστηρές, μελλοντικές εκπομπές ρύπων euro 7.

Η σειρά κινητήρων Drive-E παρουσιάστηκε πέρυσι και θεωρείται ιδιαίτερα εξελιγμένη, από τεχνολογικής απόψεως. Μέχρι στιγμής αφορά τετρακύλινδρα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου. Τα πρώτα περιλαμβάνουν εκδόσεις ισχύος 140 έως 300 ίππων ενώ τα δεύτερα 120 έως 230 ίππων. Στην ίδια σειρά μάλιστα, έχει παρουσιαστεί και ένας πρωτότυπος, δίλιτρος κινητήρας βενζίνης, με δύο παράλληλης λειτουργίας turbo και συνολική απόδοση 450 ίππων!

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!