NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπορ plug-in υβριδικά ετοιμάζει η Peugeot-Citroen

Peugeot RCZ HYbrid4 concept

Ο διευθύνων σύμβουλος της PSA Carlos Tavares ανακοίνωσε πως στον όμιλο PSA εξελίσσουν σπορ μοντέλα με υβριδική plug-in τεχνολογία…

«Αυτή την περίοδο η μόνη τεχνολογία που μπορεί να ωφελήσει το πλεονέκτημα της καθαρής ηλεκτροκίνησης με μηδενικές εκπομπές ρύπων, δίχως πρακτικά προβλήματα, είναι τα υβριδικά με δυνατότητα φόρτισης μέσω καλωδίου ή ανάκτησης της ενέργειας» δήλωσε ο CEO της PSA στο περιοδικό Auto Express. Μάλιστα, άφησε υπονοούμενα για ανάλογες σπορ εκδόσεις μοντέλων σε μικρότερες κατηγορίες, αναφέροντας μεταξύ άλλων και το RCZ.

Να υπενθυμίσουμε πως είχε υπάρξει ανάλογο concept για το κουπέ μοντέλο και πως η PSA έχει λανσάρει εδώ και καιρό την ντίζελ υβριδική πλατφόρμα Hybrid4. Από την άλλη, μένει να δούμε την απήχηση που θα έχει το υβριδικό σύστημα Hybrid Air, ενώ γενικότερα οι Γάλλοι αναμένεται να στραφούν προς την υβριδοποίηση των βενζινοκινητήρων περνώντας σε δεύτερη μοίρα τους ντίζελ, με τις ευλογίες και φυσικά τα κονδύλια της γαλλικής κυβέρνησης.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!