NEA

Αυτό είναι το τελικό Honda NSX [vid]

Επιτέλους, μετά από τρία χρόνια αναμονής οι Ιάπωνες τερματίζουν μία μακριά αναμονή με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν το φθινόπωρο…

Honda NSX final version Detroit 2015 (6)Αν σκεφτεί κανείς πως το νέο Honda NSX θα κατασκευάζεται στο Οχάιο με τα σήματα της Acura και πως από τα 18.700 της 1η γενιάς (1990-2007), μόλις τα 1.419 κυκλοφόρησαν στην Ευρώπη, τότε μιλάμε για ένα supercar κομμένο και ραμμένο για την Αμερική. Άλλωστε, εκεί πραγματοποιείται η παγκόσμια πρεμιέρα της έκδοσης παραγωγής, μετά από πάμπολλες teaser, καμουφλαρισμένες φωτογραφίες και σχετικά βίντεο.

Honda NSX final version Detroit 2015 (14)Η πλάκα είναι πως οι Ιάπωνες συνεχίζουν παρά ταύτα να μην αποκαλύπτουν την ακριβή απόδοση του υβριδικού συστήματος, ούτε τις επιδόσεις. Οι πληροφορίες μας λένε πως ο twin-turbo V6 κινητήρας με περιεχόμενη γωνία 75 μοίρες θα αποδίδει περίπου 550 PS και στο έργο του θα συμβάλλουν τρεις ηλεκτροκινητήρες: δύο για την κίνηση των εμπρός τροχών, και ένας σε ρόλο έξτρα boost που βρίσκεται ανάμεσα στον V6 και στο νέο DCT κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 9 σχέσεις.

Honda NSX final version Detroit 2015 (9)Από πλευράς εμφάνισης το NSX παραγωγής δεν έχει και μεγάλες διαφορές, ενώ σε σχέση με το concept που παρουσιάστηκε πέρυσι τέτοιο καιρό, ξανά στο Detroit, το μήκος έχει αυξηθεί μερικά εκατοστά φτάνοντας τα 4.470 mm. Εμπρός υπάρχουν τροχοί 19 ιντσών με ελαστικά 245/35 και 6-πίστονες δαγκάνες, ενώ πίσω 20άρηδες με λάστιχα 295/30 και 4-πίστονες δαγκάνες φρένων.

Honda NSX final version Detroit 2015 (13)Ο οδηγός έχει στην διάθεσή του τέσσερα προγράμματα παραμετροποίησης (Quiet, Sport, Sport+, Track), ενώ υπάρχει και λειτουργία άμεσης επιτάχυνσης (launch) με τον V6 και τους τρεις ηλεκτροκινητήρες σε μάξιμουμ ισχύ. Μέχρι να ανακοινωθούν περισσότερα στοιχεία, στην αμερικανική αγορά το νέο NSX αναμένεται να κυκλοφορήσει από το ερχόμενο φθινόπωρο με τιμή περίπου 150.000 δολάρια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!