NEA

Πάνω από 500 άλογα το Shelby GT350R [vid]

Ford-Shelby-GT-350R-Detroit-2015 (1)

Πρόκειται για ένα πανίσχυρο Mustang παραγωγής, έτοιμο και σεταρισμένο και για τις πίστες, με την υπογραφή της Shelby…

Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το ορίτζιναλ Shelby GT350 Competition του 1965. Ποιο το αποτέλεσμα; Επειδή τα πολλά λόγια μάλλον δεν είναι αρκετά, το GT350R προφανώς μιλά από μόνο του μέσα την ωμή του εμφάνιση, την οποία θα απολαμβάνουν μόνο στις ΗΠΑ και στον Καναδά (δεν προβλέπεται η εξαγωγή του σε άλλες αγορές). Τα διάφορα αεροδυναμικά βοηθήματα αυξάνουν το κάθετο αεροδυναμικό φορτίο, η ανάρτηση με τα μαγνητοροϊκά αμορτισέρ προσφέρει ιδανικό κράτημα, ενώ χάρη σε διάφορες άλλες αναβαθμίσεις «…αυτό το Mustang να είναι το πιο έτοιμο από όλα για την πίστα», όπως λέει και η Ford.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια αυθεντική αμερικάνικη κατασκευή με την παλιά γνωστή συνταγή κάτω από το καπό, με την μεγάλη εισαγωγή του αέρα. Εκεί υπάρχει ένας ατμοσφαιρικός V8 των 5,2 lt (ο πρώτος flat-plane της Ford) με ισχύ που ξεπερνά τα 500 άλογα! Η ροπή των 542 Nm περνά στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων και διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen. Μεγάλη σημασία έχει δοθεί στην μείωση του βάρους με το GT350R να είναι ελαφρύτερο κατά 59 kg από το απλό GT350.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!