NEA

Νέα BMW 1 με τρικύλινδρους κινητήρες!

Με φρέσκια εμφάνιση και νέους κινητήρες, η ανανεωμένη BMW 1 θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα της στην Γενεύη με τις πωλήσεις να ξεκινούν την άνοιξη…

BMW-1-Series-Facelift-13Όπως ήταν αναμενόμενο η Σειρά 1 της BMW περνά από ένα facelift για να αποκτήσει ανανεωμένη εμφάνιση και νέους TwinPower κινητήρες. Από πλευράς αισθητικής το εμπρός μέρος ξεχωρίζει από τα επανασχεδιασμένα -πιο μακρόστενα- φωτιστικά σώματα και την μεγαλύτερη εισαγωγή του αέρα καθώς τα νέα μοτέρ απαιτούν καλύτερη ψύξη. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν LED ημέρας ενώ τα προαιρετικά Xenon αντικαθίστανται από LED.

Επίσης, νέα είναι τα πίσω φωτιστικά με σχήμα και στιλ που παραπέμπει στην X1, ενώ γενικότερα το στιλ της ανανεωμένης Σειράς 1 είναι πιο χαριτωμένο, σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Στο εσωτερικό οι αλλαγές επικεντρώνονται στις επενδύσεις του ταμπλό, στο φινίρισμα, ενώ αναβαθμισμένο είναι το σύστημα πολυμέσων με έλεγχο από το γνωστό iDrive και μεγαλύτερη οθόνη υψηλής ανάλυσης 6,5’’.

BMW-1-Series-Facelift-14Φυσικά, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφορά στις νέες εκδόσεις με τους τρικύλινδρους 1.500άρηδες τούρμπο κινητήρες από το νέο ΜΙΝΙ (εδώ η δοκιμή του Cooper D και του Cooper). Στην βάση συναντάμε την 116d με 116 PS / 270 Nm, μηχανικό 6άρι κιβώτιο και εκπομπή 107-97 g CO2/km (ανάλογα με τον τύπο των ελαστικών), η οποία αναμένεται να είναι και η δημοφιλέστερη στην χώρα μας. Μάλιστα, το εν λόγω μοτέρ μπορεί να συνδυαστεί με το αυτόματο 8άρι της ZF. Οι μεγαλύτερες 118d, 120d και 125d εξοπλίζονται με δίλιτρους ντίζελ με 150, 190 και 224 PS, αντίστοιχα.

Η γκάμα των βενζινοκινητήρων έχει ως βάση την 116i με τον τρικύλινδρο 1.5 TwinPower που αποδίδει 109 PS / 180 Nm και εκπομπή 126-116 g CO2/km. Οι μεγαλύτερες εκδόσεις με 1.600άρη τετρακύλινδρο, οι 118i και 120i, αποδίδουν 136 και 177 PS, αντίστοιχα. Η 125i με δίλιτρο μοτέρ έχει 218 PS, ενώ η M135i (διαβάστε την σχετική δοκιμή) με τον 3-λιτρο 6-κύλινδρο έχει ισχύ 326 PS. Οι πωλήσεις ξεκινούν την ερχόμενη άνοιξη, λίγο μετά το σαλόνι της Γενεύης (τον Μάρτιο).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!