ΑΓΩΝΕΣ

Nissan GT-R LM NISMO με κίνηση μπροστά

Nissan GT-R LM Nismo (9)

H Nissan το περιγράφει ως ένα επαναστατικό νέο αγωνιστικό της κατηγορίας LM P1 που δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο που συμμετέχει στο Le Mans…

Nissan GT-R LM Nismo (1)Και αυτό διότι το Nissan GT-R LM NISMO είναι μπροστομήχανο και προσθιοκίνητο. Συγκεκριμένα,  ο V6 των 3,0 lt με τα διπλά τούρμπο και σύστημα ανάκτησης ενέργειας βρίσκεται στον εμπρός άξονα και η ισχύς μεταφέρεται μέσω σειραϊκού κιβωτίου 5 σχέσεων -και υδραυλικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (μπλοκέ)- στους εμπρός τροχούς. Το απόβαρο περιορίζεται στα 880 kg με πάνελ αμαξώματος από ανθρακονήματα, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει μία μεγάλη κινητή πτέρυγα.

Την επιβράδυνση αναλαμβάνουν εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και τετραπίστονες πίσω με τις εντολές να δίνονται καλωδιακά (brake-by-wire) επιβραδύνοντας τις μονό-μπούλονες 16άρες ζάντες από μαγνήσιο της BBS με ελαστικά Michelin. Το μήκος του GT-R LM Nismo φτάνει τα 4,64 μέτρα, ενώ στο εσωτερικό ξεχωρίζει το τιμόνι NISMO με την LCD οθόνη.

To αγωνιστικό της Nissan θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα WEC στην κατηγορία LM P1, στις 12 Απριλίου, στον αγώνα του Silverstone. Στη συνέχεια θα συμμετάσχει στο Spa, στο Le Mans στο Nürburgring και κατόπιν εκτός Ευρώπης (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Κίνα, Μέση Ανατολή), σύμφωνα με το πρόγραμμα του FIA World Endurance Championship.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!