NEA

Νέο Opel Corsa OPC με 207 άλογα

Opel-Corsa-OPC-official-2015 (9)

Το ταχύτερο Corsa παραγωγής -τουλάχιστον για την ώρα- έχει το 0-100 σε 6,8 sec και πιάνει τα 230 km/h!

Όπως είχαμε γράψει, το νέο Opel Corsa OPC εξοπλίζεται με τούρμπο 1.600άρη κινητήρα που τελικά αποδίδει 207 PS και 245 Nm ροπής στις 1.900-5.800 rpm (σε overboost η ροπή φτάνει τα 280 Nm). Η ισχύς περνά τους εμπρός τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων, με μεικτή κατανάλωση στα 7,5 lt/100 km και εκπομπή CO2 στα 174 g/km. Το νέο Corsa OPC βασίζεται στο σπορ σασί FSD (Frequency Selective Damping) με χαμηλωμένη ανάρτηση κατά 10 mm, σε σχέση με το στάνταρ Corsa.

To τιμόνι έχει νέα σπορ ρύθμιση, τα φρένα εμπρός έχουν δίσκους 308 mm, ενώ στο πακέτο Performance περιλαμβάνεται μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (μπλοκέ) της Drexler. Οι τροχοί 18 ιντσών φορούν ελαστικά Michelin, ενώ για την συγκεκριμένη έκδοση τα εμπρός δισκόφρενα είναι της Brembo με δίσκους 330 mm. Σχετικά με τις επιδόσεις το 0-100 πετυχαίνεται σε 6,8 sec με τελική στα 230 km/h.

Φυσικά, το Corsa OPC ξεχωρίζει από το φουλ αεροδυναμικό πακέτο με τους νέους προφυλακτήρες, τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, την πίσω αεροτομή, τις δύο εξατμίσεις Remus στα άκρα (αντί για το κέντρο), ενώ στο εσωτερικό οι αλλαγές κυμαίνονται στα ίδια OPC επίπεδα. Το νέο Opel Corsa OPC θα κάνει ντεμπούτο στην Γενεύη, στις αρχές Μαρτίου, ενώ η διάθεση του στις ευρωπαϊκής αγορές ξεκινά το καλοκαίρι όπου και θα βρεθεί αντιμέτωπο με τα Ford Fiesta SΤ (αν και θα υπάρξει RS σύμφωνα με τις πληροφορίες μας), Renault Clio RS κ.α.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!