NEA

Επίσημα το Kia Trail’ster στο Σικάγο

Kia Trailster Concept 2015 (11)

H κορεατική εταιρία παρουσιάζει στην αμερικανική έκθεση ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό off-road μοντέλο που αφενός προλογίζει μία AWD εκδοχή του Soul και αφετέρου προϊδεάζει για την επόμενη γενιά…

Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον σχεδιαστικά concept car με επίκεντρο το σύστημα μετάδοσης μιας και οι ιθύνοντες της Kia δηλώνουν από το μακρινό Σικάγο πως θα περάσει σε μοντέλα παραγωγής. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα υβριδικό σύστημα τετρακίνησης όπου την βασική κίνηση αναλαμβάνει ένας τούρμπο βενζινοκινητήρας 1.600 cc με ισχύ 188 PS που βρίσκεται στον εμπρός άξονα.

Την μετάδοση αναλαμβάνει ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ τους πίσω τροχούς κινεί ένας ηλεκτροκινητήρας ισχύος 36 PS που αντλεί ενέργεια από μπαταρία λιθίου-ιόντων 1,2 kWh. Η συνδυασμένη ισχύς είναι στα 220 PS. Υπό συνθήκες χαμηλού φορτίου, τον βενζινοκινητήρα υποβοηθά ο ηλεκτροκινητήρας κινώντας για έως περίπου 5 km τους πίσω τροχούς, ενώ στην φάση πλήρους επιτάχυνσης βελτιώνει την πρόσφυση.

Αντίθετα, κατά την επιβράδυνση, υπάρχει λειτουργία ανάκτησης ενέργειας για να επαναφορτίζει η μπαταρία. Αισθητικά, το Trail’ster μας προϊδεάζει για την AWD εκδοχή του Soul EV και από το αμάξωμα ξεχωρίζουν οι αλουμινένιες ποδιές, η υφασμάτινη οροφή, οι 19άρες ζάντες με ελαστικά Pirelli Winter 245/45, αυξημένη απόσταση κατά 65 mm κ.α. Εδώ να υπενθυμίσουμε το αξιόλογο υβριδικό Kia Optima που θα δούμε στην Γενεύη, ενώ η Hyundai ετοιμάζεται να λανσάρει το δικό της υβριδικό απέναντι στο Toyota Prius.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!