NEA

Πότε έρχεται το Kia Soul EV;

Kia Soul EV Starts Production (3)

H παραγωγή του ηλεκτρικού Soul στη Κορέα ξεκίνησε και οι παραδόσεις στην ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινήσουν τέλη του χρόνου με την προοπτική να φτάσει και στη χώρα μας…

kia-soul-ev-cutawayΤο Kia Soul EV είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας και αυτή που θα κυκλοφορήσει θα είναι η δεύτερη γενιά με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά και ευρύτερη παραγωγή. Πρόκειται για ένα μπαταριοκίνητο που κινείται σε πιο πρακτική λογική (τουλάχιστον σε σχέση με τα BMW i3 και smart fortwo ev) καθώς προσφέρει άνετους χώρους για τέσσερις επιβάτες και αποσκευές.

Kia Soul EV Starts Production (2)Οι σχετικά μεγάλες διαστάσεις του αμαξώματος επιτρέπουν την τοποθέτηση αερόψυκτης συστοιχίας μπαταριών λιθίου-ιόντων (συγκεκριμένα 96 στοιχεία 360 Volt) με μεγάλο σχετικά ενεργειακό φορτίο (27 kWh) που θεωρητικά εξασφαλίζει μέγιστη αυτονομία 212 χλμ. (νέα μέτρηση σε κύκλο NEDC). Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 145 χλμ/ώρα με την κίνηση να αναλαμβάνει ηλεκτροκινητήρας 81,4 kW. Οι μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν στο 80% σε μόλις 25’ με φορτιστή 100 kW (ή σε 33’ σε φορτιστή DC 50 kW), ενώ σε οικιακό δίκτυο ο εκτιμώμενος χρόνος είναι τουλάχιστον 5 ώρες (με ισχύ 6,5 kW).

Kia Soul EV Starts Production (1)Από το επόμενο έτος η Kia σκοπεύει στην διάθεση ενός μικρού αριθμού Soul EV με τιμή η οποία ακόμη βρίσκεται στις διαπραγματεύσεις ώστε να είναι ανταγωνιστική στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων που όσο πάνε και γίνονται και περισσότερα. Τα οποία θα μπορείτε εύκολα να τα ξεχωρίζετε στον δρόμο, όχι μόνο από την αθόρυβη και μηδενικών ρύπων λειτουργία τους, αλλά και από την σφραγισμένη εμπρός μάσκα. Λέμε, τώρα…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!