NEA

Ιδού το Koenigsegg Regera των 1500+ ίππων!

Koenigsegg Regera (3)

Μετά το One:1 η σουηδική εταιρία καταφέρνει ξανά να στρέψει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας παρουσιάζοντας ένα υβριδικό megacar…

Από τα supercar, στα hypercar και από εκεί στα megacar (με ισχύ πάνω από 1 megawatt) με το εντυπωσιακό Regera του οποίου η ονομασία στα σουηδικά σημαίνει «κυβερνώ». Στην καρδιά του Regera «χτυπά» το σύστημα Koenigsegg Direct Drive (KDD) άμεσης μετάδοσης που συνδυάζει έναν V8 5.000 cc με 3 ηλεκτροκινητήρες και συνολική απόδοση που ξεπερνά τα 1.500 PS, σύμφωνα πάντα με τους Σουηδούς. Από πλευράς επιδόσεων το 0-100 km/h έρχεται σε μόλις 2,8 sec, το 0-400 km/h ολοκληρώνεται σε 20 sec, ενώ η επιτάχυνση από τα 150 στα 250 km/h δεν διαρκεί περισσότερα από 3,2 sec!

2015-RegeraPRPΗ καινοτομία του συστήματος KDD είναι πως η μετάδοση της κίνησης στον πίσω άξονα είναι άμεση, χωρίς την ανάγκη παρεμβολής κιβωτίου, κάτι μειώνει τις απώλειες ενέργειας στη συγκεκριμένη διαδικασία κατά 50%. Οι δυο ηλεκτροκινητήρες είναι τοποθετημένοι σε καθέναν από τους πίσω τροχούς, ενώ ο τρίτος είναι προσαρμοσμένος στο στροφαλοφόρο, «γεμίζοντας» τα όποια κενά ροπής και παίζοντας ρόλο γεννήτρια αλλά και μίζας. Οι ηλεκτροκινητήρες λαμβάνουν ενέργεια από μπαταρία 620V με χωρητικότητα 9,27 kWh. Το βάρος του KDD ανέρχεται σε 88 kg με το συνολικό βάρος του Regera να ανέρχεται στα 1.420 kg.

Το Koenigsegg Regera θα κατασκευαστεί σε μόλις 80 μονάδες, ενώ θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που το άνοιγμα θυρών και καπό θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και ελεγχόμενο από την κατάλληλη εφαρμογή για smartphones. Και από την στιγμή που το Regera είναι ισχυρότερο ακόμη και από τα McLaren P1, LaFerrari και Porsche 918 Spyder, μπορείτε να κάνετε μερικές εκτιμήσεις για την τιμή πώλησης του…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!