NEA

Aston Martin DBX Concept

Aston_Martin_DBX_Concept

Με ένα εντυπωσιακό, ηλεκτρικό Gran Turismo, η Aston Martin έρχεται να ξεκαθαρίσει ότι δεν αποτελεί μία εταιρία που βασίζεται στο παρελθόν αλλά βλέπει μπροστά και στο μέλλον.

“Το DBX Concept είναι μία πρόκληση στο υπάρχον status quo της υπερπολυτελούς GT κατηγορίας. Αντανακλά έναν κόσμο, ένα κόσμο ίσως όχι πολύ μακριά, όπου η μετακίνηση με ένα GT δεν θα έχει μόνο στιλ και πολυτέλεια αλλά θα είναι και πιο πρακτική, πιο φιλική στο χρήστη και πιο υπεύθυνη οικολογικά”. Με αυτά τα λόγια ο Dr. Andy Palmer, διευθύνοντας σύμβουλος της Aston Martin έδωσε μία σαφή περιγραφή του νέου πρωτότυπου της εταιρίας.

Το συγκεκριμένο χρησιμοποιεί αποκλειστικά ηλεκτροκινητήρες για την κίνησή του, που μεταδίδουν την κίνηση σε όλους τους τροχούς. Όσο για την ενέργεια, αποθηκεύεται σε ένα συσσωρευτή Λιθίου-θείου. Στα highlights ανήκει επίσης το ηλεκτρονικό drive-by-wire σύστημα διεύθυνσης, head up displays τόσο για τον οδηγό, όσο και για το συνοδηγό, κάμερες αντί για καθρέφτες, κεραμικά φρένα και ένα σύστημα KERS. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το DBX Concept θα βρει το δρόμο για την παραγωγή. Παρόλα αυτά, σαν πρωτότυπο επίδειξης τεχνολογίας (και design, θα λέγαμε) έχει σίγουρα εκπληρώσει το σκοπό του.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!