NEA

Ιαπωνικό λανσάρισμα για το υβριδικό Nissan X-Trail

Nissan X-Trail Hybrid Japan (2)

Στην Ιαπωνία κυκλοφόρησε η υβριδική εκδοχή του X-Trail με δίλιτρο βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα με συνδυαστική ισχύ στα  περίπου 188 άλογα…

Nissan X-Trail Hybrid Japan (6)Η Nissan αποκτά την πρώτη της υβριδική εκδοχή στα SUV μέσω του X-Trail Hybrid, με παράλληλη διάταξη. Ουσιαστικά, ανάμεσα στον δίλιτρο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα (147 PS / 207 Νμ) και το αυτόματο κιβώτιο Xtronic, παρεμβάλλεται ένας ηλεκτροκινητήρας 30 kW (41 PS) με ροπή 160 Nm. Θεωρητικά, στα παράλληλης διάταξης συστήματα η μέγιστη ισχύς είναι η αθροιστική, όπως συμβαίνει και στους πρωτεργάτες αυτού του layout (την Honda).

Αξίζει να σημειωθεί πως την μετάδοση αναλαμβάνει σύστημα IDCC (Intelligent Dual Clutch Control) με δύο συμπλέκτες, ώστε σε υψηλές ταχύτητες χαμηλού φορτίου να επιτρέπεται cruising μόνο με τον ηλεκτροκίνητρα (και να απομονώνεται εντελώς ο συμβατικός βενζίνης). Δείτε εδώ μία παρόμοια παραλλαγή του Honda Vezel Hybrid (του νέου HR-V για την Ευρώπη).

Nissan X-Trail Hybrid Japan (1)Κάτω από το χώρο αποσκευών υπάρχει συστοιχία μπαταριών λιθίου-ιόντων, ενώ η Nissan δηλώνει πως το υβριδικό X-Trail εκπέμπει 75% λιγότερο NOx και NMHC (οξείδια του αζώτου και μη μεθανιούχους υδρογονάνθρακες) με μέση κατανάλωση στα 4,8 lt/100 km (μετρήσεις βάσει κύκλου JC08). Αισθητικά το υβριδικό X-Trail διαθέτει Οι τιμές στην Ιαπωνία ξεκινούν  από 23.400 δολάρια, ενώ η εισαγωγή της εν λόγω έκδοσης στην Ευρώπη δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την σχετική δοκιμή του ντίζελ X-Trail.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!