ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Volvo Life Paint για κάθε ποδηλάτη!

Η Volvo UK παρουσίασε μία πρωτότυπη ιδέα με ένα σπρέι για ποδηλάτες ώστε αυτοί να φωσφορίζουν στο σκοτάδι και να τους αντιλαμβάνονται…

volvo_life_paint (8)Οι επιβάτες σε ένα αυτοκίνητο έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται πιο ασφαλείας, τουλάχιστον σε σχέση με έναν ποδηλάτη που αποτελεί ίσως την πιο ευαίσθητη ομάδα πάνω σε ένα όχημα. Τα τελευταία χρόνια η αυτοκινητοβιομηχανία έχει στρέψει τα ενδιαφέρον της στην προστασία των δικυκλιστών γενικότερα, μέσω συστημάτων αναγνώρισής τους. Πρωτοπόρος στο πεδίο αυτό είναι η Volvo, ενώ το βρετανικό της παράρτημα είχε μία πολύ πιο απλή ιδέα.

volvo_life_paint (7)Το Life Paint είναι μία καινοτόμος βαφή που λανσάρεται από την Volvo Car UK και εξελίχθηκε σε συνεργασία με την σουηδική start-up Albedo100. Η φωσφοριζέ βαφή απλώνεται με σπρέι και δεν είναι ορατή στο φως της ημέρας. Ουσιαστικά, «ανακλά» το φως από μη φυσικές πηγές (π.χ. προβολείς αυτοκινήτου), ώστε οι οδηγοί να αντιλαμβάνονται τους αναβάτες.

volvo_life_paint (2)Η βαφή μπορεί να εφαρμοστεί στο σκελετό των ποδηλάτων, στον εξοπλισμό του αναβάτη, ακόμη και σε κολάρα σκύλων, ενώ για την αφαίρεσή της δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μιας και αφαιρείτε με ένα απλό πλύσιμο. Προς το παρόν το Life Paint διατίθεται σε έξι καταστήματα στην Βρετανία και αν η ζήτηση είναι η αναμενόμενη, τότε η διάθεση θα διευρυνθεί. Βέβαια, όσο αποτελεσματικό και αν είναι το σπρέι, οι δικυκλιστές οφείλουν να είναι πιο προσεκτικοί, όσο απρόσεχτοι και αν είναι οι οδηγοί τετράτροχων…

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε για μία παρόμοια ιδέα που προστατεύει… Ταράνδους, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε ένα πρωτότυπο φωσφοριζέ Nissan Leaf!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!