NEA

Υβριδική και τρικύλινδρη η νέα BMW 5;

Next 2017 BMW M5 Envisioned (1)

Η νέα Σειρά 5 θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016, για πρώτη φορά σε υβριδική έκδοση και αργότερα πιθανότατα με τρικύλινδρα μηχανικά σύνολα…

BMW-5-2016-1Του χρόνου τέτοιο καιρό αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση της νέας BMW 5 στην αγορά, η οποία αισθητικά θα υιοθετεί το στιλ της μικρότερης 3άρας (αλλά και της 4άρας) με το φαρδύ παρουσιαστικό, τους τονισμένους θόλους και τα στενόμακρα φωτιστικά σώματα, ενώ στο πίσω μέρος τα πράγματα αναμένονται πιο συγκρατημένα. Η νέα 5άρα θα βασίζεται στο μεταβλητό πλαίσιο «35up» -που θα χρησιμοποιείται σε όλα τα μοντέλα από την 3άρα και πάνω- και θα έχει την κλασική συνταγή (μπροστά μοτέρ κατά τον διαμήκη άξονα και κίνηση στους πίσω ή στους τέσσερις τροχούς).

Next 2017 BMW M5 Envisioned (2)Μιας και μιλήσαμε για τετρακίνηση, να υπενθυμίσουμε πως με τέτοιο σύστημα θα εφοδιάζεται η ισχυρότερη εκδοχή της BMW M5 (που θα ακολουθήσει το 2017, μία καλή προσέγγιση μας δίνουν οι φωτογραφίες του RM Design), ενώ περίπου την ίδια περίοδο θα λανσαριστεί και για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου μία υβριδική έκδοση (η οποία θα χρησιμοποιηθεί το ίδιο σύστημα πρόωσης με την X5 xDrive40e).

BMW-5-2016-2Αυτό που δείχνει να απομακρύνεται ως επιλογή για την καινούργια 5άρα, είναι η χρήση στη βάση των νέων 3-κύλινδρων συνόλων της BMW. Ίσως γιατί οι υπεύθυνοι της γερμανικής εταιρείας να φοβούνται το τσαλάκωμα του κύρους του μεγάλου τους μοντέλου. Από την άλλη, δεν πρέπει να αγνοείται το γεγονός πως η Mercedes-Benz διαθέτει ήδη την E 180 με τους 156 PS, οπότε όλα είναι πιθανά για π.χ. μία ισχυρότερη εκδοχή ενός 1.500άρη με τρεις κυλίνδρους. Γιατί όχι;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!