NEA

VW Golf GTE Sport με 400 υβριδικά άλογα και μία σούπερ κλούβα με 530 άλογα

VW-Golf-GTE-Sport-Concept (12)

Η γερμανική εταιρία επιφύλασσε μία ακόμη πιο βροντερή έκπληξη για την συγκέντρωση στο Worthersee παρουσιάζοντας το πρωτότυπο plug-in GTE Sport που μας δίνει μία πρόγευση από νέο Scirocco…

VW-Golf-GTE-Sport-Concept (7)Μαζί με το Golf GTI Clubsport, το πρωτότυπο GTE Sport (πρακτικά καμία σχέση με το Golf GTE ή το Passat GTE παραγωγής) τραβά το ενδιαφέρον με την σούπερ εμφάνιση και το ισχυρό υβριδικό σύστημα πρόωσης. Ξεκινώντας από την πρώτη δεν μπορεί να μην προσέξει κανείς την body-kit φορεσιά από ανθρακονήματα, τις πόρτες που ανοίγουν κατακόρυφα, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει ανάλογα προχωρημένο στιλ με τιμόνι που παραπέμπει σε πηδάλιο αεροσκάφους.

Κάτω από το καπό ο 1.6 TSI από το αγωνιστικό Polo R WRC αποδίδει 299 PS / 400 Nm και με την βοήθεια δύο ηλεκτροκινητήρων (από έναν σε κάθε άξονα 115 PS, o μπροστινός είναι ενσωματωμένος στο κιβώτιο DCT-6) η συνδυαστική απόδοση ανέρχεται στα 400 PS / 670 Nm. Η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει τα 50 km, η κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 2 lt/100 km, το 0-100 είναι σε 4,3 sec με την τελική να αγγίζει τα 280 km/h.

Volkswagen T1 transformed into a 530 PS monster for WortherseeΈνα ακόμη μοντέλο που τραβά την προσοχή στην λίμνη που βρίσκεται στην Αυστρία είναι ένα μεταποιημένο VW Transporter που φέτος έκλεισε τα 65 του χρόνια. Πρόκειται για μία «κλούβα» που μετασκεύαζε εδώ και 6 χρόνια(!) ένας Ελβετός και την ονόμασε T1 Race Taxi. Τι το ιδιαίτερο έχει; Πως κινείται από έναν εξακύλινδρο boxer της Porsche 993 (την τελευταία με αερόψυκτο μοτέρ) που αποδίδει 530 άλογα με την μετάδοση να προέρχεται από μία 996 GT3, ενώ τα φρένα και το τιμόνι από μία 993.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!