NEA

Πράσινο φως για την BMW X2

BMW-X4_Concept_2013 (4)

Τα… προγνωστικά λένε πως από το 2017 η γερμανική εταιρία θα μπει σφήνα στα σπορ κόμπακτ crossover και είχατε να στοιχηματίσετε τότε πάει για δαγκωτό X2!

BMW-X4_Concept_2013 (2)Μετά τις αλλαγές που ανακοίνωσε η BMW για την γκάμα των κινητήρων της, οι ειδικοί της εταιρίας έχουν ήδη ξεκινήσει να δουλεύουν πάνω σε ένα νέο crossover που θα τοποθετείτε ανάμεσα στην μικρότερη X1 και στην μεγαλύτερη X3. Μάλιστα, το βρετανικό Autocar αναφέρει πως τα πρώτα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα μοντέλα θα βγουν στους δρόμους του Μονάχου στις επόμενες εβδομάδες για τις πρώτες δοκιμές σε κανονικές συνθήκες, τον Μάρτιο θα παρουσιαστεί ένα concept στο σαλόνι της Γενεύης και το τελικό μοντέλο παραγωγής θα λανσαριστεί μέσα στο 2017.

To νέο μοντέλο της BMW θα βασίζεται στην πλατφόρμα UKL, στην οποία βασίζονται τα BMW 2 Active Tourer και Gran Tourer, ενώ θα χρησιμοποιηθεί σε διάφορα άλλα μοντέλα όπως τα νέα X1 και Mini Countryman. Σχεδιαστικά, η BMW X2 θα έχει σπορ στιλ για να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως τα Audi Q3 και Ranger Rover Evoque (στις φωτογραφίες βλέπετε την πρωτότυπη X4). Το αμάξωμα θα υιοθετήσει το κεκλιμένο στιλ της οροφής των X4 και X6, ενώ το εσωτερικό θα υιοθετηθεί από την επόμενη γενιά της X1.

BMW-X4_Concept_2013 (3)Οι βασικές εκδόσεις θα εξοπλίζονται με τρικύλινδρα σύνολα και κίνηση μπροστά ή στους τέσσερις τροχούς, ενώ όλα τα υπόλοιπα μοτέρ θα είναι τετρακύλινδρα. Επίσης, στην Χ2 θα κάνει πρεμιέρα ο αναβαθμισμένος δίλιτρος κινητήρας B48 με τεχνολογία twin-scroll -πρώτο πεδίο στην 22i Active Tourer με 231 PS- που στην κορυφαία του M Performance εκδοχή θα αποδίδει 300 άλογα και θα λανσαριστεί το 2018. Η εν λόγω έκδοση θα αντιμετωπίσει το Audi RS Q3 με τον πεντακύλινδρο 2.5 TFSI με τα 340 άλογα. Τέλος, να πούμε πως στην BMW εξετάζουν ακόμη το ενδεχόμενο του μικρότερου Urban Cross

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!