NEA

Audi AG: «Τα ηλεκτρονικά θα είναι τόσο σημαντικά, όσο και η ιπποδύναμη των κινητήρων»

horizon_cockpit

Η γερμανική εταιρία προβλέπει πως ηλεκτρονικά και ψηφιακά στοιχεία εξοπλισμού στο σύγχρονο αυτοκίνητο θα έχουν την ίδια βαρύτητα με την απόδοση των κινητήρων…

Volkswagen Golf R TouchΠολύ παλιά είχε μεγάλη βάση η άποψη που έλεγε πως αγοράζεις περισσότερο κινητήρα και λιγότερο αυτοκίνητο. Σταδιακά, τα σασί βελτιωνόντουσαν συνεχώς, για να περάσουμε στην downsizing περίοδο και σταδιακά σε μία νέα που τον πρώτο λόγο θα έχουν τα ηλεκτρονικά. Μάλιστα, η Audi AG προβλέπει πως ο υποψήφιος πελάτης, κατά την τελική του επιλογή, θα δίνει την ίδια βαρύτητα στα ηλεκτρονικά με την απόδοση του κινητήρα! Χαρακτηριστικό είναι το σύνολο Audi James 2025, ενώ ήδη έχουμε μιλήσει για τις νέας γενιάς touch-screen, ενώ μέχρι και τα κλασικά κλειδιά απειλούνται στο μέλλον!

«Έως το 2020 το 50% της αξιολόγησης ενός πελάτη για ένα μοντέλο θα εξαρτάται από την διασύνδεση, τις εφαρμογές, τα λογισμικά, τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό και τις ψηφιακές δυνατότητες που προσφέρονται» σχολίασε ο δαιμόνιος Luca de Meo, o υπεύθυνος πωλήσεων στην γερμανική εταιρία, από την έκθεση ηλεκτρονικών στην Σαγκάη. Η Audi είναι ο 2ος μεγαλύτερος κατασκευαστής στην premium κατηγορία και όπως γράψαμε έχει συνασπισθεί με άλλους κατασκευαστές για να εξαγοράσουν τους χάρτες HERE της Nokia με στόχο την χρήση τους στην διασύνδεση του αυτοκινήτου και στην αυτόνομη οδήγηση.

maxresdefaultΝωρίτερα, θα δούμε τις touch-screen οθόνες και τα software που τις υποστηρίζουν να συνδυάζονται με επιπλέον αισθητήρες που θα ανιχνεύουν τις κινήσεις του χεριού και των δαχτύλων εκτελώντας με αυτό τον τρόπο διάφορες εντολές και ρυθμίσεις. Φανταστείτε, κάτι ανάλογο με κινήσεις που κάνετε σε ένα tablet ή σε ένα smartphone, π.χ. ανοιγοκλείνοντας τα δύο δάχτυλα να αλλάζει η συχνότητα στο ραδιόφωνο, ή με μια κίνηση του χεριού να τερματίζει μία τηλεφωνική κλήση.

Φυσικά, οι χειρονομίες στο αυτοκίνητο θα συνδυάζονται και με φωνητικό έλεγχο. Και όλα αυτά δεν είναι και τόσο μακρινά, μιας και τέλη 2016 οι κορυφαίες εκδόσεις του ανανεωμένου Golf (θα συνδυάζει τρεις οθόνες με πέντε αισθητήρες, η τωρινή touch-screen θα αντικατασταθεί από μία μεγαλύτερη 13 ιντσών, ενώ ο πίνακας οργάνων θα είναι φουλ ψηφιακός) θα διαθέτουν σύστημα infotainment με υποστήριξη χειρονομιών (gesture control). Επίσης, πολύ νωρίτερα, τέλη του έτους, θα δούμε πολυτελή μοντέλα να έχουν gesture control, όπως η νέα Σειρά 7 της BMW.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!