ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πράσινο φως για τη νέα Ferrari Dino

ferrari_dino_concept

Φήμες υπήρχαν εδώ και καιρό, πλέον όμως ο πρόεδρος της εταιρίας, Sergio Marchionne, επιβεβαίωσε την είδηση, λέγοντας ότι είναι θέμα χρόνου η έναρξη παραγωγής της.

Για την ακρίβεια, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι το θέμα δεν είναι το αν, αλλά το πότε θα κυκλοφορήσει. Έτσι λοιπόν, η Dino αναμένεται να γίνει το πέμπτο μοντέλο της φίρμας, μαζί με τις California T, 488 GTB, F12 Berlinetta και FF. Σε αντίθεση μάλιστα με την κλασική Dino, η νέα εκδοχή της δεν πρόκειται να ακολουθήσει την ίδια φιλοσοφία του φτηνού υποκατάστατου της Ferrari, αφού επιλογή των μετόχων είναι να διατηρήσουν τον premium χαρακτήρα της εταιρίας και να μη ρίξουν τα στάνταρ τους, πουλώντας περισσότερα αυτοκίνητα, με μόνο σκοπό το κέρδος.

Αντιθέτως, όλα δείχνουν ότι θα πλασαριστεί μεν στο κάτω μέρος της γκάμας αλλά στην ίδια κατηγορία με την California T, ως μία εναλλακτική πρόταση με κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο. Αναφορικά με τον τελευταίο, είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί κάποιο εξακύλινδρο σύνολο σε διάταξη V με διπλά turbo, ισχύος γύρω στους 500 ίππους. Ο ίδιος άλλωστε ο Marchionne παραδέχτηκε ότι εσωτερικές έρευνες αναφορικά με την αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου συνόλου έδωσαν πολύ θετικά αποτελέσματα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!