NEA

Η BMW ετοιμάζει υδρογονοκίνητο παραγωγής

BMW-Hydrogen-7-Images-8

Στέλεχος της γερμανικής εταιρίας εκμυστηρεύτηκε πως μέχρι το 2020 θα έχει μπει στην παραγωγή υδρογονοκίνητο αυτοκίνητο, σύμφωνα με το περιοδικό Auto Express…

Η BMW είναι μια από τις λίγες εταιρίας που την προηγουμένη δεκαετία είχε πειραματιστεί σε μεγάλο βαθμό με την καύση υδρογόνου στους κινητήρες (κάτι που δεν απέδωσε και τους λόγους μπορείτε να τους δείτε στο σχετικό μας άρθρο). Τώρα, το βρετανικό περιοδικό αναφέρει πως μέχρι το 2020 θα υπάρξει ένα νέο μοντέλο στην γκάμα «i», στου οποίου την εξέλιξη θα συμμετάσχει η Toyota (μην ξεχνάτε πως πέρα από το μνημόνιο για την υδρογονοκίνηση, υπάρχει και η συμπαραγωγή σπορ μοντέλων).

Από την στιγμή που το hydrogen car της BMW θα φορά το λογότυπο i, τότε προφανώς θα μιλάμε για ένα fuel cell μοντέλο που θα καταναλώνει υδρογόνο για να παραχθεί ηλεκτρική ενέργεια. Όπως ακριβώς συμβαίνει στο Toyota Mirai και δεν αποτελέσει έκπληξη αν το νέο BMW χρησιμοποιήσει μία αναβαθμισμένη εκδοχή του ίδιου συστήματος πρόωσης.

Μάλιστα, η είδηση έρχεται μετά τις φήμες πως η BMW θα επιστρέψει στο Le Mans από το 2018 με ένα υδρογονοκίνητο αγωνιστικό. Ο λόγος είναι για να ενισχύσει το προφίλ των FCV και να προετοιμάσει το έδαφος για το μοντέλο παραγωγής. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, τότε επιβεβαιώνει τα όσα γράφαμε πριν από μήνες και πως τα αμιγώς μπαταριοκίνητα EV δεν έχουν περιθώρια εξέλιξης. Το μέλλον είναι αλλού

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!