ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Audi Lunar Quattro, από άλλον πλανήτη!

audi_lunar_quattro

Αποφασισμένη να κερδίσει το διαγωνισμό Google Lunar XPRIZE, η Audi εξελίσσει ένα όχημα που θα ταξιδέψει μέχρι τη… σελήνη, για να συγκεντρώσει επιστημονικά δεδομένα.

Audi lunar quattro (1)Ο εν λόγω διαγωνισμός έχει έπαθλο 30 εκ. δολάρια (περίπου 26,5 εκ ευρώ) και ο νικητής αυτού θα διανύσει 380.000 χιλιόμετρα, λαμβάνοντας μέρος σε μία διαστημική αποστολή που θα πραγματοποιηθεί το 2017. Το όχημα που σχεδιάζει η Audi είναι κατασκευασμένο ως επί το πλείστον από αλουμίνιο, ενώ καλύπτει τις ενεργειακές του ανάγκες από ένα ηλιακό πάνελ, που τροφοδοτεί ένα συσσωρευτή ιόντων λιθίου. Για την κίνησή του φροντίζουν τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, ένας για κάθε τροχό, εξασφαλίζοντας μέγιστη ταχύτητα 3,6 χλμ./ώρα.

Audi lunar quattro (2)Στον εξοπλισμό που θα μεταφέρει το Lunar Quattro συμπεριλαμβάνονται δύο στερεοσκοπικές κάμερες υψηλής ανάλυσης και μία ειδική κάμερα που θα μπορεί να εξετάζει υλικά που βρίσκονται στην επιφάνεια της σελήνης. Βάσει των προδιαγραφών, θα πρέπει να μπορεί να κινηθεί για τουλάχιστον 500 μέτρα στο απαιτητικό ανάγλυφο της σελήνης, καταγράφοντας διάφορα στοιχεία και στέλνοντας πίσω στη γη video και φωτογραφίες. Εφόσον το σχέδιο της Audi κερδίσει το διαγωνισμό, τότε θα σταλεί επάνω, όπου και θα προσσεληνωθεί στην ευρύτερη περιοχή που είχε κατέβει και το Apollo 17. Η τελευταία αποστολή της NASA που πάτησε στη σελήνη, το Δεκέμβριο του 1972.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!