ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανανέωση για το Fiat 500

fiat_500_fl

Με αρκετές αισθητικές -και όχι μόνο- αλλαγές, το Fiat 500 έρχεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τους λάτρεις του ρετρό και της ιταλικής κουλτούρας.

fiat_500_fl2Οκτώ χρόνια μετά από το λανσάρισμα του νέου 500, η Fiat έρχεται να προσφέρει ένα εκτεταμένο facelift στο δημοφιλές της μικρό. Υποστηρίζει μάλιστα ότι μόνο στιλιστικά, εντός και εκτός, έχει προβεί σε 1.800 αλλαγές! Εντάξει, το να τις εντοπίσει κανείς όλες είναι μάλλον δύσκολο, στοιχεία όμως όπως τα νέα φωτιστικά σώματα με LED φώτα ημέρας, η επανασχεδιασμένη μάσκα, οι νέοι τροχοί και η προσθήκη περισσότερων χρωμιωμένων μερών δίνουν μία φρεσκάδα στο τελικό αποτέλεσμα, χωρίς να αποκλίνουν από το αρχικό σχέδιο, που είναι και το ζητούμενο.

fiat_500_fl4Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, το πρώτο πράγμα που θα τραβήξει τα βλέμματα είναι η οθόνη 5 (ή 7 ιντσών, για τις πλουσιότερες εξοπλιστικά εκδόσεις) του infotainment συστήματος Uconnect. Επανασχεδιασμένο είναι και το τιμόνι, με νέα χειριστήρια επάνω του. Τα καθίσματα είναι πιο άνετα και εργονομικά, ενώ μία μοντέρνα νότα δίνουν και οι νέες ταπετσαρίες. Η Fiat, μάλιστα, υποστηρίζει ότι χρησιμοποίησε και καλύτερα ηχομονωτικά υλικά, ώστε να περιορίσει τους θορύβους στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

fiat_500_fl3Αναφορικά με τους κινητήρες, το ανανεωμένο 500 διαθέτει στη φαρέτρα του μία γκάμα Euro 6 συνόλων βενζίνης. Ο βασικός είναι ο 1.2 των 69 ίππων, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί ο 0.9 TwinAir σε 2 εκδόσεις, 85 και 105 ίππων. Αργότερα θα προστεθεί μία έκδοση eco του 1.2, καθώς και ένας diesel, 1.3 16v Multijet II, απόδοσης 95 ίππων. Τα σύνολα αυτά συνδυάζονται με μηχανικά κιβώτια 5 και 6 ταχυτήτων, καθώς και με ένα ανανεωμένο κιβώτιο Dualogic. Το ανανεωμένο Fiat 500 αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην ευρωπαϊκή αγορά το προσεχές φθινόπωρο.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!