ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

To ZF Smart Urban Vehicle με σούπερ ευελιξία

ZF-Smart-Urban-Vehicle-1

Κάπως έτσι υποθέτει πως πρέπει να είναι το ιδανικό αυτοκίνητο πόλης η ZF, η γνωστή εταιρεία που προμηθεύει με διάφορα εξαρτήματα τις αυτοκινητοβιομηχανίες…

zf-smart-parking-assist (5)Το βασικό χαρακτηριστικό είναι πως είναι ηλεκτροκίνητο, με τους κινητήρες στις πλήμνες των πίσω τροχών, ώστε οι εμπρός να διευκολύνουν ιδιαίτερα το παρκάρισμα. Τα παραπάνω οι μηχανικοί της ZF τα υλοποίησαν στο Smart Urban Vehicle, ένα μίνι πόλης στο οποίο οι εμπρός τροχοί του μπορούν να στρίψουν έως 75 μοίρες. Το σύστημα Torque Vectoring κατανέμει τη ροπή στους κινητήριους πίσω τροχούς ώστε να είναι εφικτή η μετακίνηση με τους εμπρός υπό τόσο μεγάλη γωνία, ενώ παράλληλα το παρκάρισμα με το Smart Urban Vehicle της ZF γίνεται πλήρως αυτοματοποιημένα ή και απομακρυσμένα μέσω smartwatch (όπως στην off-road κίνηση του τηλεκατευθυνόμενου Land Rover).

ZF-Smart-Urban-Vehicle-2Σε κάθε έναν από τους πίσω τροχούς υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας 40 kW και να επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία, το σύστημα πλοήγησης χρησιμοποιεί δεδομένα από το Cloud υπολογίζοντας για διαδρομές που εκτελούνται συχνά την ιδανική ταχύτητα για κάθε τμήμα τους.  Στην περίπτωση αυτή τα πάντα τα αναλαμβάνει το υπολογιστικό σύστημα του αυτοκινήτου, ενώ ο οδηγός ενημερώνεται για αυτό μέσω μια μικρής οθόνης που υπάρχει στο τιμόνι. Φυσικά μπορεί, όποτε το θελήσει, να ανακτήσει τον έλεγχο, κάτι που γίνεται αντιληπτό από το σύστημα μόλις βάλει τα χέρια του στο τιμόνι. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 150 km/h.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button