ΑΓΩΝΕΣ

Τούμπανο τα WRC του 2017

2017 WRC concept car

Η διοργανώτρια αρχή του WRC θα επιδιώξει μέχρι το 2017 τα αγωνιστικά να έχουν πιο φουσκωμένη εμφάνιση και ισχυρότερους κινητήρες…

Το ενδιαφέρον στο WRC έχει ατονήσει σε τέτοιο βαθμό που μία αλλαγή στα αγωνιστικά είναι επιτακτική, τόσο για την αύξηση του θεάματος όσο και για την πιθανή αλλαγή των ισορροπιών. Το αεροδυναμικό πακέτο θα είναι πολύ πιο επιθετικό με αύξηση του πλάτους κατά 55 mm, ενώ οι πρόβολοι θα αυξηθούν κατά 60/30 mm μπρος/πίσω με υποχρεωτική μία τεράστια πτέρυγα.

Τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα κεντρικά διαφορικά θα επιστρέψουν, ενώ το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος θα μειωθεί κατά 25 kg. Η σημαντικότερη αναβάθμιση προφανώς θα είναι η αύξηση της ισχύος των τούρμπο 1.600άρηδων κινητήρων, από τα 300 στα 380 άλογα με την προσθήκη μεγαλύτερου στροβιλοσυμπιεστή (από τα 34 στα 36 mm) και σταθερή την πίεση (στα 2,5 bar).

«Ως αγωνιζόμενος πάντα αναζητάμε περισσότερη δύναμη, ενώ το νέο αεροδυναμικό πακέτο θα μας δώσει περισσότερο downforce, καλύτερο grip και περισσότερη ταχύτητα στις στροφές» λέει ο Sebastien Ogier εν όψει των νέων κανονισμών.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!