NEA

Σε πρώτο πλάνο η Mercedes-Benz C-Class Coupe

Mercedes-Benz C-Klasse Coupé (C 205) 2015 Mercedes-Benz C-Class

Η κουπέ εκδοχή της C-Class θα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο στην Φρανκφούρτη για να αντιμετωπίσει εφάμιλλα μοντέλα όπως τα Audi A5 και BMW 4…

Σταδιακά η γκάμα της νέας C-Class ολοκληρώνεται μιας και απομένει μόνο να αποκαλυφθεί η κάμπριο που θα κάνει ντεμπούτο στην Γενεύη, τον Μάρτιο. Νωρίτερα και σε μερικές εβδομάδες θα παρουσιαστεί η C-Coupe που από εμπρός μπορεί να δείχνει παρόμοια με την σαλούν -με τη νέα γρίλια να κάνει την βασική διαφορά- αλλά προς τα πίσω η όψη παραπέμπει περισσότερο στην S-Class Coupe. Φυσικά, οι πόρτες δεν έχουν πλαίσιο γύρω από τα παράθυρα για να δίνουν έμφαση στο κουπέ και σπορ στοιχείο, ενώ σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο η νέα C-Coupe είναι κατά 95 mm μακρύτερη και κατά 40 mm φαρδύτερη.

Αναμενόμενα πιο ευρύχωρο είναι το εσωτερικό και οι προσφερόμενοι χώροι για τους επιβάτες με την Mercedes να αναφέρει πως υπάρχει περισσότερος «αέρας» για τα γόνατα και τους αγκώνες των επιβατών. Νέα είναι τα εμπρός σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα, για τους πίσω υπάρχουν δύο ανεξάρτητες θέσεις, υπάρχει αυτόματος μηχανισμός στην «παράδοση» για τις ζώνες ασφαλείας (όπως στην E-Coupe), ενώ το σύστημα πολυμέσων και η γενικότερη φιλοσοφία (μαζί με τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας) προέρχεται από τις «άλλες» C-Class.

Η γκάμα των κινητήρων ξεκινά από την βασική C180 με τον 1.600άρη βενζινοκινητήρα με τους 156 PS και πάει προς τις δίλιτρες, επίσης τούρμπο, με τις C200, C250 και C300 να αποδίδουν 184, 211 και 245 PS, αντίστοιχα. Από πλευράς ντίζελ, τόσο η C220d των 170 PS, όσο και η C220d των 204 PS, έχουν κάτω από το καπό τους τον γνωστό τετρακύλινδρο των 2,1 lt. Αργότερα, θα δούμε και ισχυρότερες εκδόσεις με το νέο τούρμπο V6 με τα 365 PS καθώς και νέους 6-κύλινδρους σε σειρά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!