BLOGΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑΝίκος Ι. Μαρινόπουλος

H τέχνη της φωτογραφίας [blog]

«Από όλα τα μέσα έκφανσης, η φωτογραφία είναι το μόνο που αιχμαλωτίζει με ακρίβεια μία στιγμή στο πέρασμα του χρόνου…», Henri Cartier-Bresson.

Volkswagen Karmann Ghia - 1974 - 40251 kmΑν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε στο caroto.gr έχουμε αιχμαλωτίσει εκατοντάδες αυτοκίνητα που οδηγούμε και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας. Μάλιστα, η φωτογράφηση ενός μεγάλου όγκου σε στάση ή κίνηση είναι μία ιδιαίτερη πρόκληση και ως ένα σημείο θέλει ικανότητα για να πετύχεις ένα αξιόλογο αποτέλεσμα. Φωτογράφος δεν είμαι, αλλά το προσπαθούμε εδώ και μήνες με τους Μιχάλη και Γιάννη ώστε να πλαισιώνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τις δοκιμές μας και τα συγκριτικά μας, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό…

l1005116_1Αρκετοί βρίσκουν περισσότερο δύσκολη την λήψη πορτρέτων, και ευκολότερη ενός όγκου από πολυμερή και μέταλλα. Βέβαια, στην πράξη δεν είναι και τόσο εύκολα τα πράγματα, μιας και το κάθε αυτοκίνητο έχει το δικό του χαρακτήρα και στιλ, τον οποίο ο φωτογράφος καλείται να αναδείξει… Τώρα, οι Kay Michalak και Sven είχαν μία πρωτότυπη όσο και απλή ιδέα: γιατί τα αυτοκίνητα να φωτογραφίζονται μόνο από πάνω, από μέσα και κάτω από το καπό; Γιατί όχι και από… κάτω; Η ιδέα αυτή μου προκάλεσε τόσο μεγάλη εντύπωση, ώστε να την κάνω «share».

Πράγματι, οι φωτογραφίες του κάτω μέρους ενός αυτοκινήτου είναι άκρως εντυπωσιακή, αποκαλύπτοντας τις αναρτήσεις, την τοποθέτηση του μοτέρ, τους άξονες μετάδοσης, το σύστημα εξαγωγής και πολλά άλλα που περνούν απαρατήρητα. Από μηχανολογικής πλευράς, πρόκειται για άκρως ενδιαφέρουσες λήψεις –ειδικά όταν πρόκειται για κλασικά μοντέλα, τότε που υπήρχαν η γαλλική, η γερμανική κ.α. «σχολές»- που στην πράξη σίγουρα δεν θα ήταν εύκολες. Αλήθεια, μπορείτε να μαντέψετε -φυσικά, πριν δείτε το βίντεο ή τον τίτλο κάθε φωτό του παρακάτω άλμπουμ- την ταυτότητα του κάθε αυτοκινήτου και πόσα περίπου χιλιόμετρα έχει διανύσει;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!