NEA

Porsche Mission E, ένα ηλεκτρικό σπορ του αύριο [vid]

Μπορεί στην Porsche να μη βλέπουν με καλό μάτι τα αυτόνομα μοντέλα, αλλά αυτό δε σημαίνει πως ισχύει το ίδιο και για τα ηλεκτρικά…

Porsche-Mission_E_Concept_2015_1000 (1)Στην έκθεση της Φρανκφούρτης που ξεκινά η εταιρεία του Zuffenhausen παρουσιάζει το πρωτότυπο ενός ηλεκτρικού μοντέλου, το οποίο ονομάζει Mission e. To Mission e είναι τετραθέσιο με ύψος μόλις στα 1,30 μέτρα, ενώ αισθητικά συνδυάζει στοιχεία της all time classic 911 και της Panamera. Χαρακτηριστικό του αμαξώματός της είναι οι πολλές εισαγωγές αέρα, που βελτιώνουν την αεροδυναμική, ειδικά γύρω από τους τροχούς, ενώ άλλες εξασφαλίζουν μεγαλύτερη αρνητική άντωση. Η μάσκα του Mission e προσδιορίζεται και από προβολείς LED με 4 φωτεινές πηγές για τον καθένα, ενώ οι πόρτες ανοίγουν με αντίθετη φορά και δεν υπάρχει μεσαία κολώνα. Από κει και πέρα οι ζάντες από ανθρακονήματα είναι 21 και 22 ιντσών και οι εξωτερικοί καθρέφτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες.

Porsche-Mission_E_Concept_2015_1000 (7)Στο εσωτερικό υπάρχουν 4 ξεχωριστά καθίσματα, ενώ ο πίνακας οργάνων, που είναι «ελεύθερος», τοποθετημένος πάνω από το ταμπλό, είναι στην ουσία μια οθόνη OLED, η οποία μεταξύ άλλων απεικονίζει και τα 5 παραδοσιακά στρογγυλά όργανα των Porsche. Η Porsche Mission e διαθέτει φυσικά όλα τα συστήματα ασφάλειας, διασύνδεσης και διευκόλυνσης και η κίνησή της εξασφαλίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα. Η συνολική ισχύς της φτάνει τα 600 PS, ενώ η ροπή μεταδίδεται μεμονωμένα σε κάθε τροχό μέσω torque vectoring.

Porsche-Mission_E_Concept_2015_1000 (9)Ταυτόχρονα υπάρχει και τετραδιεύθυνση που βελτιώνει την ευελιξία, ενώ το 0-100 ολοκληρώνεται σε μόλις 3,5 sec και το 0-200 σε λιγότερα από 12 sec. Η τελική δεν ανακοινώνεται από την Porsche, αλλά από την άλλη μια ένδειξη των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου είναι ότι ολοκληρώνει ένα γύρο στο Nürburgring σε λιγότερα από 8 min. Η αυτονομία της ηλεκτρικής Porsche φτάνει τα 500 km, ενώ πρωτοποριακή είναι η διαδικασία φόρτισής της, που η γερμανική εταιρεία ονομάζει turbo charging. Με την τεχνολογία αυτή οι μπαταρίες φορτίζονται στο 80%, που επαρκεί για περίπου 400 χιλιόμετρα, σε μόλις 15 λεπτά. Εδώ η τάση φόρτισης φτάνει τα 800V, ενώ φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και απλό οικιακό ρεύμα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!