NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιδού το νέο Toyota RAV4 Hybrid

Σε μία σημαντική κίνηση ενίσχυσης της υβριδικής της γκάμας, η Ιαπωνική εταιρία παρουσιάζει την πρώτη Hybrid έκδοση του δημοφιλούς της SUV…

Toyota-Rav4-Hybrid-1Χρησιμοποιώντας ένα βενζινοκινητήρα κύκλου Atkinson με χωρητικότητα 2.5 λίτρα και έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, η νέα υβριδική έκδοση του RAV4 δεν είναι μόνο ισχυρότερη αλλά προσφέρει και μεγαλύτερη αυτονομία από τις υπόλοιπες. Ο συνδυασμός των δύο κινητήρων προσφέρει συνολικά 194 ίππους, εξασφαλίζοντας μέση κατανάλωση μόλις 4,9 λίτρα/ 100 χλμ. και εκπομπές ρύπων της τάξης των 115 γρ. CO2/ χλμ. Το υβριδικό αυτό σύστημα συνδυάζεται με ένα E-CVT κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο ελέγχεται από τεχνολογία drive-by-wire, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρονικό επιλογέα.

Toyota-Rav4-Hybrid-3Σε ο,τι αφορά τον ηλεκτροκινητήρα, αντλεί την ενέργειά του από ένα συσσωρευτή 204 κελιών νικελίου-μετάλλου υδριδίου, που έχει τοποθετηθεί κάτω από τα πίσω καθίσματα, ώστε να μην καταλαμβάνει ωφέλιμο χώρο. Το υβριδικό RAV4 διατίθεται τόσο σε προσθιοκίνητη, όσο και σε τετρακίνητη έκδοση, με τη δεύτερη να φέρει έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα υψηλής τάσης 50 kW στον πίσω άξονα. Η διαμόρφωση αυτή δεν περιλαμβάνει κεντρικό άξονα -ο κάθε κινητήρας κινεί μόνο 2 τροχούς- και έτσι διατηρεί το βάρος και την πολυπλοκότητα σε χαμηλά επίπεδα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!