NEA

Είναι αυτό το πρώτο σκάνδαλο της VW;

Volkswagen T2 america us (1)

Και όμως, η γερμανική εταιρία έχει εμπλακεί ξανά σε σκάνδαλο με εκπομπές ρύπων πριν από 41 χρόνια!

VW-T2-4Το πάθημα γίνεται και μάθημα; Όχι πάντοτε, αν κρίνουμε από το γεγονός πως το 1974 η Volkswagen είχε τιμωρηθεί ξανά για σκάνδαλο παραποίησης ρύπων με πρόστιμο ύψους 120.000 δολαρίων για παραβάσεις της διάταξης περί προστασίας της ατμόσφαιρας (Clean Air Act), σύμφωνα με το περιοδικό Auto Motor und Sport. Μάλιστα, το παραπάνω ποσό θα ήταν πολύ μεγαλύτερο αν η αρμόδια αρχή των ΗΠΑ (η EPA), η μητρική Volkswagen AG και η αμερικάνικη θυγατρική της Volkswagen of America Inc., δεν είχαν συμφωνήσει σε συμβιβασμό. Τα μοντέλα στο οποίο είχαν γίνει οι παράνομες επεμβάσεις ήταν παραλλαγές του βαν Τ2, της γνωστής κλούβας, που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής και λόγω της φιλοσοφίας της εποχής (Woodstock, χίπις κ.λπ.).

VW-T2-1Η τότε ζαβολιά είχε γίνει στην τροφοδοσία του καρμπυρατέρ και στο σύστημα ελέγχου των ρύπων, σε μοντέλα που πωλούνταν στην Καλιφόρνια. Τότε το θέμα αφορούσε σε βενζινοκινητήρες και στην προθέρμανση τους (θυμάστε το τσοκ;) με αποτέλεσμα το πλουσιότερο μίγμα να επιφέρει περισσότερους ρύπους. Φυσικά, όλα αυτά χωρίς να υπάρξει καμία ενημέρωση προς τις αρχές, ενώ και τότε η παραποίηση των ρύπων περιγραφόταν μέσα ένα μηχανισμό (defeat device) που παράκαμπτε τα αντιρρυπαντικά συστήματα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!