ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το μοναδικό Audi A4 που “καίει” CNG [vid]

Το Avant g-tron είναι το μοναδικό Α4 που εναλλακτικά λειτουργεί με φυσικό αέριο με μέγιστη συνδυασμένη αυτονομία που ξεπερνά τα 900 km…

Μετά το Audi A3 Sportback g-tron, το νέο A4 Avant είναι το δεύτερο μοντέλο της γερμανικής εταιρίας που μπορεί να καταναλώνει φυσικό αέριο (CNG). Ο 2.0 TFSI των 170 PS/270 Nm έχει ειδικά πιστόνια και βαλβίδες για καύση CNG, νέα χαρτογράφηση για βέλτιστη σχέση συμπίεσης, καθώς και διαφορετικό ηλεκτρονικό έλεγχο ώστε η πίεση του καυσίμου να μειώνεται από τα 200 bar στα 5-10 bar που φτάνει στον κινητήρα. Το CNG αποθηκεύεται σε 4 κυλινδρικές δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 19 kg, ενώ υπάρχει και ρεζερβουάρ αμόλυβδης 25 lt.

2017 Audi A4 Avant g-tron 1200

Η στάνταρ λειτουργία και εκκίνηση είναι με CNG (εκτός και αν υπάρχει πολύ χαμηλή θερμοκρασία, οπότε γίνεται με αμόλυβδη και μετά με αέριο) και με μέση κατανάλωση στα 4 kg/100 km, η αυτονομία ξεπερνά τα 400 km. Όταν τα αποθέματα του συμπιεσμένου φυσικού αερίου μειωθούν στα 0,6 kg, τότε ο κινητήρας αρχίζει να λειτουργεί με βενζίνη προσφέροντας άλλα 450 km αυτονομίας, όπως λέει η Audi. Αξίζει να σημειωθεί πως το A4 Avant g-tron μπορεί να κινηθεί και με το συνθετικό e-gas που τόσο θέλει να προβάλλει η γερμανική εταιρία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!