NEA

Περισσότερα για το Toyota Prius

Toyota-Prius_2016_1000 (10)

H ιαπωνική εταιρία έδωσε περισσότερα στοιχεία για το νέο Prius που θα κυκλοφορήσει στους ελληνικούς δρόμους την ερχόμενη άνοιξη (μέχρι τον Μάρτιο)…

Το νέο Prius είχε κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην έκθεση της Φρανκφούρτης και τότε η Toyota μας είχε δώσει ελάχιστα τεχνικά στοιχεία. Ακόμη και έτσι είχαμε πέσει μέσα στις εικασίες που είχαμε κάνει, καθώς η 4η γενιά του δημοφιλούς υβριδικού βασίζεται στο ολοκαίνουργιο πλαίσιο TNGA και το σύστημα πρόωσης είναι το γνωστό με τον 1.800άρη VVTi.

Πάντως, έχουν γίνει σημαντικές αναβαθμίσεις με τους Ιάπωνες να τονίζουν πως ο βαθμός απόδοσης (στο 40%) προσεγγίζει τον αντίστοιχο ενός πετρελαιοκινητήρα! Επίσης, υπάρχει κύκλωμα ψύξης διπλής κυκλοφορίας (για την κρύα εκκίνηση), λιπαντικό με χαμηλό ιξώδες με μικρότερες μηχανικές τριβές και απώλειες χάρη και στα νέας σχεδίασης έμβολα. Επίσης, η νέα πολλαπλή εισαγωγής δημιουργεί βέλτιστο στροβιλισμό αέρα στους θαλάμους καύσης, ενώ έχει αυξηθεί και το μέγεθος της επανακυκλοφορίας καυσαερίων για μείωση των ρύπων.

Παρά ταύτα, δεν ανακοινώνεται η συνδυαστική ισχύς του νέου Prius (με μήκος στα 4.450 mm, πορτμπαγκάζ στα 502lt και κάπως αμφιλεγόμενη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα- σχεδίαση), αλλά η μεμονωμένη του βενζινοκινητήρα (98 PS) και ηλεκτροκινητήρα (72 PS). Προφανώς, η Toyota να μας τα κρατά για αργότερα, όταν μάθουμε την χωρητικότητα των νέων μπαταριών νικελίου-μετάλλου (NiMH), τις επιδόσεις, καταναλώσεις κ.α. Οπότε μείνετε δικτυωμένοι… στο πιο αγαπημένο σας καρότο!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!