NEA

Ο βάνκελ επιστρέφει με ηλεκτρικό turbo!

Mazda sports car concept

Τέλη του μήνα και στην επερχόμενη έκθεση του Τόκιο η Mazda θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο μοντέλο που σηματοδοτεί την επιστροφή του νέου RX-9!

Εννοείται πως ότι έχει σχέση με το RX-9 (αν τελικά επικρατήσει αυτή η ονομασία) αφορά και στον περιστροφικό κινητήρα, ο οποίος στο concept που θα δούμε στο Τόκιο θα έχει δύο ρότορες χωρητικότητας 800 cc. Μέχρι οι πληροφορίες μας να επιβεβαιωθούν και επίσημα, οι φήμες λένε πως θα υπάρχει σύστημα υπερτροφοδότησης που θα είναι ηλεκτρικό δύο σταδίων.

Στο πιο ισχυρό του στάδιο, το e-turbo θα τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια από έναν πυκνωτή και η μέγιστη ισχύς θα φτάνει για συγκεκριμένο διάστημα στα περίπου 450 άλογα. Στην οθόνη σας βλέπετε την πρώτη teaser φωτογραφία που έδωσε στην δημοσιότητα η Mazda και δείχνει ένα κουπέ με μακρύ καπό που προφανώς θα συνδυάζει στοιχεία από το ιστορικό Cosmo Sport και φυσικά του πιο σύγχρονοRX-8, όπως είχαμε γράψει.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!