NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πότε έρχεται το πρώτο φουλ ηλεκτρικό Volvo;

Volvo vision of a pure electric vehicle (1)

Η Volvo ανακοίνωσε τα σχέδια της για την υβριδοποίηση της γκάμας της προς τα τέλη της δεκαετίας, καθώς και το λανσάρισμα του πρώτου της EV παραγωγής έως το 2019!

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της CMA πλατφόρμας η Volvo επιβεβαίωσε πως εξελίσσει ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο μοντέλο που θα λανσαριστεί σε περίπου τέσσερα χρόνια. Στα πλάνα της εταιρίας εντάσσεται η παραγωγή ενός μικρότερου hatchback από τo V40 (το τελευταίο θα κυκλοφορήσει το 2017), το οποίο θα αποτελέσει τον φυσικό διάδοχο του C30 και θα διαθέτει plug-in υβριδική εκδοχή.

Μάλιστα, στόχος της Volvo είναι να υπάρχει σε κάθε της μοντέλο μια ηλεκτροϋβριδική έκδοση (το XC90 έχει την T8 Twin Engine έκδοση, υπάρχει το V60 PHEV, ανακοινώθηκε και η T5 Twin Engine). Tο πιθανότερο είναι πως το φουλ BEV (Battery Electric Vehicle) θα βασιστεί σε κάποιο SUV/crossover της εταιρίας, αφενός για να υπάρξει αντίπαλος για το Tesla Model X και αφετέρου για να χωρέσουν οι μεγάλης χωρητικότητας μπαταρίας που θα εξασφαλίζουν θεωρητική αυτονομία έως 500 km, όπως αναφέρει το βρετανικό Autocar.

Αξιοσημείωτο είναι πως η Volvo θεωρεί πως η περίοδος 2020-25 θα είναι κρίσιμη για την αποδοχή των EV μοντέλων, ενώ προβλέπει πως μέχρι το τέλος της δεκαετίας το 10% των πωλήσεων της θα αφορά σε ηλεκτροϋβριδικά μοντέλα της. Η οποία θα μπορεί να συνδυαστεί και με δυνατότητα ασύρματης φόρτισης.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!