NEA

Καταργούνται τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας – Από φέτος πληρώνουν όλοι!

teli-kikloforias

Από φέτος, ακόμη και οι κάτοχοι υβριδικών, ηλεκτροκίνητων ή πετρελαιοκίνητων οχημάτων θα πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας, ενώ το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται την διακύμανση και τις νέες επιβαρύνσεις…

«Αυτό που εξετάζουμε είναι να επιβαρύνουμε μεγάλα και ακριβά με λίγο παραπάνω από το 0 ή το λίγο που είχανε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης στα Παραπολιτικά FM. H στόχευση του υπουργείου, κατά τον κ. Αλεξιάδη, είναι με αυτά τα κριτήρια «να επιβαρυνθούν τα μεγάλα και ακριβά, τα μεσαία να μην έχουν καμία αλλαγή, τα μικρά και τα φθηνά να ελαφρυνθούν».

«Είχαμε δύο επιλογές ή να επαναλάβουμε την περσινή κατάσταση και να βγουν εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας ή να καθυστερήσουμε την έκδοση των τελών γιατί πραγματικά πνιγόμαστε αυτές τις μέρες στο υπουργείο Οικονομικών. Θα καθυστερήσουμε να βγάλουμε τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία ούτως ή άλλως θα πληρωθούνε πολύ αργότερα για να μπορέσουμε να τα κάνουμε πιο δίκαια. Αυτό το σενάριο επεξεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή δηλαδή να μεταφέρουμε φορολογικό βάρος από φθηνά και μικρά σε μεγάλα και ακριβά» εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Κληθείς να δώσει παραδείγματα εφαρμογής στην πράξη του σκεπτικού του οικονομικού επιτελείου ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στους πίνακες που έχει στα χέρια του: «Μου ήρθε για παράδειγμα αυτοκίνητο 1.400 κυβικά που δεν είναι μεγάλο αλλά που κάνει 40.000 ευρώ, το θεωρείται δίκαιο αυτό να μην πληρώσει 1 € τέλος κυκλοφορίας; Και να πληρώνει τέλος κυκλοφορίας ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να είναι και 2.000 κυβικά αλλά κάνει λιγότερο αυτή τη στιγμή  από 3.000-4.000 ευρώ;». Η οριστική απόφαση αναμένεται «την επόμενη, μεθεπόμενη εβδομάδα» ώστε τα τέλη να βγουν μέσα στον Νοέμβριο. Όπως είπε ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών «μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν πληρωθεί σίγουρα».

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!