NEA

To Mazda RX-Vision με το νέο βάνκελ SkyActiv-R!

Mazda-RX-Vision-2015 (4)

To concept car που βλέπετε προ-αναγγέλλει την επιστροφή του Mazda στα σπορ κουπέ με ένα εντυπωσιακό πισωκίνητο κουπέ και νέας γενιάς περιστροφικό κινητήρα!

Όπως είχαμε γράψει, η Mazda προαναγγείλει την επιστροφή του RX-7 στην κατηγορία των κουπέ, με ένα αυθεντικά κουπέ σχήμα μήκους 4.389 mm που θα βασίζεται σε αυτό του πρωτότυπου RX-Vision. Το τελευταίο παρουσιάστηκε σήμερα στο Τόκιο και η Mazda δεν έχει δώσει -μέχρι στιγμής- λεπτομερή στοιχεία, πέρα από το ότι ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία του KODO και πως η διάταξή του είναι κλασική για σπορ μοντέλο: κίνηση πίσω, κινητήρας μπροστά.

Πάντως, κάτω από το καπό υπάρχει  ο νέος βάνκελ με την ονομασία SkyActiv-R, με την Mazda να είναι η μόνη εταιρία που εξελίσσει ένα τέτοιο μοτέρ. Η ισχύς του μελλοντικού βάνκελ παραγωγής θα φτάνει περίπου τα 300 άλογα. Τώρα, σχετικά με το RX-Vision μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μας σχετικά με έναν περιστροφικό κινητήρα με δύο ρότορες 800 cc, για ηλεκτρικό turbo 2 σταδίων, για ηλεκτρική υποβοήθηση και απόδοση μέχρι και 450 PS.

Σχεδιαστικά το RX-Vision ξεχωρίζει δεν διαθέτει τις αντίρροπα ανοιγόμενες πόρτες του RX-9 και κατευθύνεται περισσότερο στο προφίλ του RX-7. Στο εσωτερικό βλέπουμε πως τα πράγματα δεν είναι… φευγάτα όπως συμβαίνει στα περισσότερα concept και μας προϊδεάζει για το μοντέλο παραγωγής που θα ακολουθήσει το 2017. Εμείς ευχόμαστε στην Mazda να διατηρήσει σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό την άποψη του RX-Vision και αναμένουμε περισσότερα στοιχεία στις επόμενες μέρες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!