ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Volvo ανακοινώνει τον κορυφαίο προσομοιωτή πλαισίου στον κόσμο

Ο προηγμένος προσομοιωτής πλαισίου παγκοσμίως είναι γνωστός και ως Vi-Grade και πρόκειται για τον ίδιο εξοπλισμό που χρησιμοποιούν γνωστοί κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων, όπως η Ferrari και η Porsche.

VΟ προσομοιωτής εξομοιωτής Vi-Grade προσφέρει εικονική πρόσβαση σε συναρπαστικά περιβάλλοντα και εγνωσμένης φήμης απαιτητικές πίστες δοκιμών, όπως το πασίγνωστο γερμανικό Nürburgring. Ανάμεσά τους, πεδία δοκιμών και από τις μυστικές ιδιόκτητες εγκαταστάσεις δοκιμών της Volvo Cars στη Σουηδία. Η χρήση του επιτρέπει στη Volvo να δουλεύει σε πρώιμο στάδιο εξέλιξης, χαρακτηριστικά που συνθέτουν κορυφαία οδική συμπεριφορά (driving dynamics), όπως είναι η ευστάθεια στην υψηλή ταχύτητα, το ιδανικό «ζύγισμα» και οι εκτενείς ρυθμίσεις για διαφορετικά οδηγικά σενάρια. Αποτέλεσμα, η εξέλιξη αυτοκινήτων που χαρακτηρίζονται από καλύτερη απόκριση, εμπνέουν για συμμετοχική οδήγηση ενώ είναι ακόμη πιο απολαυστικά τόσο στην καθημερινή όσο και στην πιο σπορ χρήση!

VOLVO_Peter_Mertens_Senior_Vice_President_Research_and_Development_Volvo_Cars«Κάνουμε σημαντικές επενδύσεις σε έμψυχο υλικό, τεχνολογία κι εγκαταστάσεις, με σκοπό να επαναπροσδιορίσουμε την οδηγική εμπειρία που προσφέρει η Volvo. Στόχος μας είναι να παρέχουμε αίσθηση και σιγουριά απόλυτου ελέγχου, ευκολία και ακρίβεια στους χειρισμούς του οδηγού. Θα αναγάγουμε σε ανώτερο επίπεδο την οδηγική ευκολία και ικανοποίηση σε ολόκληρη την γκάμα των αυτοκινήτων μας», είπε ο Δρ. Πήτερ Μέρτενς (Dr. Peter Mertens), Ανώτερος Αντιπρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης της Volvo Cars.

VΗ χρήση του προσομοιωτή Vi-Grade από τη σουηδική μάρκα σε τομείς όπως η ευστάθεια στην υψηλή ταχύτητα, το «ζύγισμα» και οι οδηγικές ρυθμίσεις για διαφορετικά οδηγικά σενάρια, επιτρέπει τη γρήγορη δοκιμή των διαφόρων μηχανικών επιλογών, καθώς η εμπειρική κρίση ενός πραγματικού οδηγού-δοκιμαστή συνδυάζεται με την αντικειμενική ανάλυση δεδομένων μέσω υπολογιστή.

Η κίνηση προαναγγέλλει μια νέα αρχή για τη Volvo Cars σε όρους οδηγικής εμπειρίας, δηλώνει ο Δρ. Μέρτενς. «Οι σημαντικές επενδύσεις που κάναμε τον τελευταίο καιρό, τόσο στις εγκαταστάσεις μας Έρευνας κι Εξέλιξης όσο και στο μηχανολογικό σχεδιασμό των προϊόντων μας, αρχίζουν τώρα να αποφέρουν καρπούς. Η εντελώς νέα Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (SPA – Scalable Product Architecture), το σπονδυλωτό μας πρόγραμμα νέων κινητήρων-κιβωτίων και η προσθήκη του νέου εξομοιωτή, είναι μόνο η αφετηρία.»

VΟ νέος προσομοιωτής παρέχει περισσότερη ελευθερία για καινοτομία στη φάση εξέλιξης των πρωτοτύπων, αλλά και μικρότερο χρόνο εξέλιξης, σύμφωνα με τον Δρ. Μέρτενς, επιτρέποντας την επίτευξη μιας συναισθηματικά έντονης οδηγικής εμπειρίας. «Η ομορφιά του νέου εξομοιωτή έγκειται στο ότι μας προσφέρει την ευκαιρία να βιώσουμε με φυσικό τρόπο τα υπολογιστικά μοντέλα και να τα εκτιμήσουμε χρησιμοποιώντας ανθρώπους ως δοκιμαστές, αντί να «ατενίζουμε» γραφικά και αριθμούς σε μια αίθουσα συσκέψεων», λέει ο Στέφαν Κάρλσον (Stefan Karlsson), Υπεύθυνος Δυναμικής Οχημάτων της Volvo Cars. «Πρόκειται για μια επιπλέον απόδειξη της δέσμευσής μας στην κατεύθυνση της ανάπτυξης με επίκεντρο τον άνθρωπο κι έναν ακρογωνιαίο λίθο στην ανάπτυξη μιας μοναδικής οδηγικής εμπειρίας.»

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button