NEA

Σε πρώτο πλάνο το νέο Volvo S90 [vid]

Μετά από τις διαρροές… υπό κλίμακα, η σουηδική εταιρία παρουσιάζει το κορυφαίο της μοντέλο που θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στις 11 Ιανουαρίου, στο Ντιτρόιτ!

Από τις πρώτες φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα η Volvo, αισθητικά το νέο S90 ξεχωρίζει από τη νέα του μάσκα που παραπέμπει στην αντίστοιχη εμβληματική του XC90, που ήταν και ο πρώτος εκπρόσωπος της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας της σουηδικής εταιρίας. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του S90 είναι η διαμόρφωση της πίσω κολώνας, καθώς και η κλίση της οροφής προς τα πίσω, δημιουργώντας ένα συμπαγές προφίλ. Εξίσου χαρακτηριστικά είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα προσδίδοντας μία ισχυρή ταυτότητα στη ναυαρχίδα της Volvo, ενώ στο εσωτερικό το στοιχείο που κυριαρχεί είναι η μεγάλη σε στιλ tablet κεντρική οθόνη, από την οποία ελέγχονται σχεδόν τα πάντα με φουλ πρόσβαση και υποστήριξη διασύνδεσης.

Volvo-S90_2017 (5)Η γκάμα των κινητήρων του νέου Volvo S90 θα είναι ανάλογη με αυτή του XC90. Θα περιλαμβάνει δηλαδή τετρακύλινδρα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου, με turbo, με δύο turbo ή με το συνδυασμό turbo και μηχανικού υπερ-συμπιεστή (kompressor), ενώ η κορυφαία έκδοση θα είναι και εδώ η plug-in υβριδική Τ8, η απόδοση της οποίας θα ξεπερνά κατά πάσα πιθανότητα τους 400 ίππους. Συγκεκριμένα, η έκδοση T8 AWD (με πίσω ηλεκτροκινητήρα) αποδίδει 320 PS, η T6 AWD (με συμβατική τετρακίνηση) επίσης 320 PS, η D5 έχει 235 PS και η βασική D4 με 190 PS. Διαβάστε εδώ για το ενδιαφέρον τρικ στην έκδοση D5 με το σύστημα PowerPulse.

Από πλευράς τεχνολογίας και άνεσης, το νέο S90 διαθέτει ένα προηγμένο χαρακτηριστικό ημι-αυτόνομης οδήγησης, το Pilot Assist. Το σύστημα εφαρμόζει απαλές κινήσεις στο τιμόνι για να διατηρεί το αυτοκίνητο μέσα στη διαγράμμιση της λωρίδας κυκλοφορίας σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου έως τα 130 km/h, χωρίς την οποιαδήποτε μεσολάβηση του οδηγού και χωρίς πλέον να χρειάζεται το αυτοκίνητο να ακολουθεί κάποιο άλλο όχημα. Ανάμεσα στις λοιπές τεχνολογικές καινοτομίες είναι το City Safety που εξυπηρετεί στην ανίχνευση μεγάλων ζώων (δείτε το παρακάτω βίντεο). Πρόκειται για ένα σύστημα ικανό να εντοπίζει μεγάλα ζώα (π.χ. άλογο, αγελάδα, ελάφι κ.α.), κατά τη διάρκεια της μέρας αλλά και της νύχτας. Όπως και στην ανίχνευση πεζών και ποδηλατών, η τεχνολογία προσφέρει όλα τα γνωστά -από άλλες εφαρμογές της Volvo- επίπεδα προειδοποίησης αλλά και αυτόματης πέδησης αν κριθεί αναγκαίο, για την αποφυγή μιας σύγκρουσης.

Στην εξέλιξη του νέου S90 έχει χρησιμοποιηθεί και ο προηγμένος εξομοιωτής πλαισίου Vi-Grade, στον οποίο πρόσφατα επένδυσε η Volvo Cars. Από κει και πέρα το παρόν δίνουν και τα ήδη γνωστά ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας της Volvo, μαζί με νέες υπηρεσίες που βασίζονται στο Cloud. «Με το λανσάρισμα του XC90 είχαμε ήδη δείξει πόσο ψηλά βάζουμε τον πήχη. Είμαστε πλέον ξεκάθαρα και αποφασιστικά μέσα στο παιχνίδι. Έχοντας πραγματοποιήσει συνολικές επενδύσεις ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα τελευταία πέντε χρόνια, όχι μόνο διαθέτουμε ένα σαφές όραμα για το τι μπορεί να είναι η Volvo, αλλά εκπληρώνουμε την υπόσχεσή μας για την αναγέννηση της μάρκας μας και την εκπλήρωση όλων των επιθυμιών των πελατών», δήλωσε ο Χάκαν Σάμουελσον (Hakan Samuelsson), Πρόεδρος και CEO του Volvo Car Group.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!