NEA

Με 3-κύλινδρο κινητήρα το νέο Opel Insignia

Opel-Monza_Concept_2013_1000

To νέο Insignia αναμένεται να κάνει πρεμιέρα σε κάτι λιγότερο από δύο χρόνια, στην έκθεση της Φρανκφούρτης, με την βασική του έκδοση στα 1.000 cc!

Όπως και στην περίπτωση του Ford Mondeo, έτσι και το οικογενειακό της Opel θα αποκτήσει κάτω από το καπό του τον γνωστό 3-κύλινδρο 1.000άρη κινητήρα που τοποθετείται ήδη στο Corsa και στο νέο Astra. Πέρα από τον downsizing βενζινοκινητήρα και τους γνωστούς 1.6 CDTI με 110 και 136 PS, η Opel ετοιμάζει και μία bi-turbo εκδοχή στα 160 PS  (κάτι ανάλογο με τον 1.6 i-DTEC της Honda).

Σχεδιαστικά, το νέο Insignia θα συνδυάζει στοιχεία από το νέο Astra και το πρωτότυπο Monza (το βλέπετε στην κεντρική φωτό), ενώ το αμάξωμα θα έχει μια έντονα κουπέ γραμμή σε σεντάν συσκευασία. Από εκεί και πέρα, μεγάλες περικοπές θα γίνουν σε κιλά, το αμάξωμα θα μεγαλώσει σε μήκος έως και 150 mm, ενώ σε συνδυασμό με το αυξημένο μεταξόνιο θα υπάρχει περισσότερος χώρος για επιβάτες και αποσκευές. Ιδιαίτερα πλούσιος θα είναι ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας (όπως και στο νέο Astra) με το ταμπλό να έχει λιγότερους διακόπτες και πλήρη διασύνδεση με smartphone.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!