ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Bilsten και στις μεταφορές

BILSTEIN_Logo_4c_larg (3)

Τα ηλεκτρικά συστήματα μονής ράγας της LogSystems έχουν επωφεληθεί σημαντικά από τη συνεργασία με το τμήμα ειδικών αιτημάτων της BILSTEIN.

40 μηχανήματα βάρους 800 kg το καθένα χωρίς φορτίο σε μία διαδρομή 4 km με απότομες στροφές 90 μοιρών, που μπορούν να προκαλέσουν επικίνδυνες ταλαντώσεις: αυτά είναι τα δεδομένα που δόθηκαν στο τμήμα ειδικών αιτημάτων (KSW) το 2014 και ακούγονται σαν περιγραφή αγώνα. Παρόλο που το σενάριο αυτό αφορά τον κόσμο των logistics της LogSystems GmbH & Co. KG, με έδρα τη Γερμανική πόλη Schopfheim, δεν είναι λιγότερο συναρπαστικό. Ως ένας από τους πρωτοπόρους στον χώρο κατασκευής ηλεκτρικών συστημάτων μεταφορών, η LogSystems ανέθεσε στη BILSTEIN την προμήθεια μονοσωλήνιων αμορτισέρ πίεσης αερίου για την κάλυψη των αναγκών της. Πλέον η μεταφορά ποτών, τροφίμων και προϊόντων υγιεινής είναι ακόμα πιο ασφαλής και αποτελεσματική.

BILSTEIN_Logo_4c_larg (2)Οι ηλεκτρικοί ταινιόδρομοι μεταφοράς, χρησιμοποιούνται ευρέως στη βιομηχανία. Για τον ίδιο σκοπό χρησιμοποιούνται ειδικά «οχήματα», που το καθένα διαθέτει το δικό του ηλεκτρικό μοτέρ και κινούνται σε οριζόντιες ράγες. Τα μοντέλα της LogSystems επιτυγχάνουν ταχύτητες μεγαλύτερες των 120 m το δευτερόλεπτο, που μπορεί να αποβεί μοιραίο στις απότομες στροφές του διαδρόμου. Παρόλο που τα μηχανήματα αυτά, που ζυγίζουν μέχρι και δύο τόνους πλήρως φορτωμένα, επιβραδύνουν πριν από κάθε στροφή, μέχρι τώρα ήταν αδύνατο να αποφευχθεί πλήρως η ταλάντωσή τους.

Μία μικρή ταλάντωση είναι αρκετή, για να περιορίσει την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα του συστήματος, εάν δε σταθεί αιτία για την πτώση ολόκληρου του φορτίου. Μετά τις στροφές είναι σύνηθες να  τοποθετούνται σταθμοί φόρτωσης και εκφόρτωσης, που απαιτούν την πλήρη ακινητοποίησή των μηχανημάτων. Συνεπώς η LogSystems είχε την ανάγκη για την πλήρη εξάλειψη ταλαντώσεων με χρήση ειδικών αμορτισέρ. Για την πρώτη παραγγελία 500 κομματιών, οι περισσότεροι προμηθευτές προσφέρανε ετοιμοπαράδοτα προϊόντα, που είτε δεν ανταποκρίνονταν στις απαιτήσεις ή δεν είχαν τις κατάλληλες διαστάσεις. «Η BILSTEIN έκανε την ευχάριστη έκπληξη και ανέλαβε αμέσως την πρόκληση μέσω του τμήματος ειδικών αιτημάτων» εξηγεί ο Frank Oesterwinter της LogSystems.

BILSTEIN_Logo_4c_larg (1)Η BILSTEIN πέτυχε, να σχεδιάσει ένα κατάλληλο, μονοσωλήνιο αμορτισέρ πίεσης αερίου, βάση των αναγκών σε σχετικά μικρό διάστημα, χάρη στις ευέλικτες διαδικασίες παραγωγής. Η φιλοσοφία της BILSTEIN ότι η θεωρία δεν μπορεί να αντικαταστήσει εξολοκλήρου τις εκτενείς δοκιμές αποδείχτηκε σωστή για άλλη μια φορά: Η πρώτη δοκιμή τοποθέτησης έφερε στο φως αστοχίες στον σχεδιασμό, που δε θα μπορούσαν να είχαν προβλευθεί διαφορετικά. Σύντομα όμως φάνηκε πως οι δύο εταιρείες ήταν σε καλό δρόμο: μετά από διπλασιασμό της φάσης συμπίεσης, τα αμορτισέρ αποδείχτηκαν τόσο αποτελεσματικά που τώρα χρησιμοποιούνται σε κάθε διάδρομο μεταφοράς και σε κάθε όχημα. Η BILSTEIN απέδειξε για άλλη μια φορά ότι το τμήμα ειδικών αιτημάτων, δε γνωρίζει μόνο καλά τον χώρο του αυτοκινήτου, αλλά είναι σε θέση να βρει προσαρμοσμένες λύσεις ακόμα και στον κόσμο των logistics.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!